Pekonisen karjalanpaistin lisänä tarjosin porkkanalaatikkoa, perunoita ja vihersalaattia.

 

Karjalanpaisti pekonilisällä

600 g karjalanpaistilihoja (viljapossua + nautaa)

1 iso sipuli hienonnettuna

170 g pkt pekonia paloiteltuna

nesteeksi vettä

10 kpl kokonaisia  maustepippureita

1-2 kpl laakerinlehteä

suolaa

½ tl paprikajauhetta

Laita lihat ja pekonipalat uunivuokaan ja ruskista ne 225 asteisessa uunissa välillä sekoitellen. Lisää sipuli, mausteet ja vettä sen verran että lihat juuri ja juuri peittyvät. Hauduta paisti kypsäksi 175- 200 asteisessa uunissa. (väh. 2 tuntia). Lisää tarvittaessa vettä kypsentämisen aikana. Tarkista maku. 

Paisti oli hyvää, pekoni maistui yllättävänkin paljon .... tuossa pikku vuoassa on siis tuo ohjeen mukainen annos eli noin 4 annosta.