Pekonisen karjalanpaistin lisänä tarjosin porkkanalaatikkoa, perunoita ja vihersalaattia.
Karjalanpaisti pekonilisällä
600 g karjalanpaistilihoja (viljapossua + nautaa)
1 iso sipuli hienonnettuna
170 g pkt pekonia paloiteltuna
nesteeksi vettä
10 kpl kokonaisia maustepippureita
1-2 kpl laakerinlehteä
suolaa
½ tl paprikajauhetta
Laita lihat ja pekonipalat uunivuokaan ja ruskista ne 225 asteisessa uunissa välillä sekoitellen. Lisää sipuli, mausteet ja vettä sen verran että lihat juuri ja juuri peittyvät. Hauduta paisti kypsäksi 175- 200 asteisessa uunissa. (väh. 2 tuntia). Lisää tarvittaessa vettä kypsentämisen aikana. Tarkista maku.
Paisti oli hyvää, pekoni maistui yllättävänkin paljon .... tuossa pikku vuoassa on siis tuo ohjeen mukainen annos eli noin 4 annosta.
Kommentit