Älkää antako tämän kakun nimen hämätä....kakku voidaan tehdä myös kermasta missä päiväykset ok, en vaan ruvennut keksimään kakulle muuta nimeä... kakku on hyvää ja nopeaa tehdä...

Jos jääkaapissa on kermoja jäämässä vanhaksi... eikä huvita tehdä Hannatädinkakkuja, niin tässäpä kahvikakkuohje mihin kermat voi upottaa....hapankermakakku on siitä harvinainen kahvikakku että siihen ei tule yhtään lisättyä rasvaa....

1185996.jpg

Hapankermakakku (kermakahvikakku)

1 lasillinen hapanta kermaa  (tai sitten vähemmän hapanta)

1 lasillinen munia ( minulla meni lasilliseen 4 kpl munia)

1½ lasillista sokeria

2 lasillista vehnäjauhoja

½ tl soodaa

½ tl leivinjauhetta

kaardemummaa, kanelia ja inkivääriä -> näitä yhteensä noin 3 - 4 tl

(+ nykyisin laitan aina ripsauksen suolaa taikinaan, terävöittää/korostaa mausteiden makua)

 

- munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi

- lisätään kerma ja siivilän läpi kuivat ainekset  sekoittaen esim pallovatkaimella

- kakku kannattaa laittaa heti paistumaan  150 - 170 asteiseen uuniin vuoasta riippuen... kypsymisaika noin 1 tunti, tarkista kypsyys tikulla. Minulla kakku kypsyi jo 45 min... koska lämpö oli nostettava korkeammaksi, jotta taikina pysyi vuoassa....

- huom. kakkuohjeessa ei ole virhettä, siihen ei tule lisättyä rasvaa ollenkaan....

1185890.jpg

... tämä kakkuvuoka on 2 litran vuoka....

1185990.jpg