Tämän ihanan raparperikakun/tortun oli sisareni tehnyt tuotavaksi mökille Juhannustuliaiseksi ...Kakun nimi on tuoksuva raparperikakku ja ohje on kuulemma julkaistu seura lehdessä vuonna 2006.
Lämmin raparperikakku oli oikein mehevää ja maistui ihanalle oikein kylmän vaniljakastikkeen ( tai jäätelön) kanssa.
Tuoksuva raparperikakku
150 g voita/margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 dl kermaviiliä
4½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
300 g raparperia ( n. 5 dl paloiteltuna) + 1 dl sokeria + 1 rkl kanelia -> sekoita
Päälle: mantelilastuja tai mantelirouhetta
Vaahdota rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää munia, kermaviiliä ja keskenään sekoitettuja kuivia aineita vuorotellen taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada puolet taikinasta voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Levitä täyte päälle ja sitten loput taikinasta. Lisää mantelia pinnalle ja paista kakku 160 - 170 asteessa 50-60 min. Kakku syödään haaleana vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Tästä raparperikakusta jäi niin positiivinen "maku suuhun", että aion leipoa tätä tällä viikolla ihan ite....
Kommentit