CIMG1446-002.jpg

Sekä suklaa-appelsiini-, että appelsiinikahvikakku lukeutuvat molemmat  lempikahvikakkuihini. Nyt ja aina.

Molemmat on tehty hyvällä peruskahvikakkuohjeella, mistä saa muokattua vaikka minkä makuisia kahvikakkuja.

Yläkuvassa oleva suklaa-appelsiinikahvikakku on tehty alla olevalla ohjeella.

Suklaa-appelsiinikahvikakku
(tarvitaan 2 litran vuoka ja ohjeella tulee siis 1 kpl kakkuja)
 
250 g voita (tai margariinia)
3 dl sokeria
4 munaa
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ihan pieni ripsaus suolaa (vaikka rasvana voi)
1 dl appelsiinimehua (jos ei appelsiinista tule riittävästi, voi lopun määrän laittaa vaikka maitoa...älä kuitenkaan sekoita appelsiinimehua ja maitoa -> juoksettuu)
½ -1  appelsiinista hennosti raastettu oranssi kuori (kuoriraaste oikein pientä)
100-150 g rouhittua suklaata (minä laitoin suklaamunien suklaita, maitosuklaata enimmäkseen)
 
Valmistaminen
 
  1. Vaahdota hyvin pehmeä, huonenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ( vaaleaa, pehmeää)
  2. Lisää puolet munista, puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineista ja puolet nesteestä ( sekoita appelsiinikuoritaaste appelsiinimehuun, niin se leviää taikinaan helposti) ja sekoita sitten koneella taikina sekaisin isolla nopeudella.
  3. Lisää kaikki loput munat, nesteet ja kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Lisää rouhittu suklaa viimeisenä taikinaan ja sekoita vain sen verran. että suklaa levittäytyy tasaisesti taikinaan. (on makuasia, jättääkö rouhitun suklaan isommiksi paloiksi vai rouhiiko sen ihan hienoksi) 
  5. Laita taikina voideltuun (jauhotettuun) vuokaan ja paista + 150 – 170 asteisessa tavallisessa uunissa alimmalla tasolla lähes tunti. Kokeile tikulla kypsyys. Kuiva tikku = kypsä kakku
  6. Anna kakun jäähtyä vuoassa pari minuuttia ja kumoa se sitten varovaisesti alustalle.
  7. Anna kakun jäähtyä hyvin.
  8. Minusta tämänkin kakun maku vaan paranee, jos malttaa säilyttää kakkua viileässä 1-2 päivää. (tai pikatekeytyminen -> pakasta kakku ja sulata )
  9. Halutessaan kakun voisi koristella. Kakun päälle voisi pursotella esim sulatettua suklaata tai (värjättyä) tomusokerikuorrutusta tai tekee tomusokerikuorrutuksen makutomusokereista. Jo pelkkä pieni ripsaus siivilöityä tomusokeria kakun päällä kaunistaa sitä.

Appelsiini-suklaakahvikakusta saa tumman suklaisen kakun lisäämällä jauhojen joukkoon noin 3 rkl siivilöityä tummaa kaakaojauhetta.

Täältä löytyy hieman pienempi, eri ohjeella tehtävä suklaa-appelsiinikahvikakku. Hyvä ohje tämäkin.

CIMG0913.jpg

Appelsiinikakku on tehty samalla ohjeella mitä yllä oleva suklaa-appelsiinikahvikakku, mutta siinä ei ole suklaata.