Sekä suklaa-appelsiini-, että appelsiinikahvikakku lukeutuvat molemmat lempikahvikakkuihini. Nyt ja aina.
Molemmat on tehty hyvällä peruskahvikakkuohjeella, mistä saa muokattua vaikka minkä makuisia kahvikakkuja.
Yläkuvassa oleva suklaa-appelsiinikahvikakku on tehty alla olevalla ohjeella.
- Vaahdota hyvin pehmeä, huonenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ( vaaleaa, pehmeää)
- Lisää puolet munista, puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineista ja puolet nesteestä ( sekoita appelsiinikuoritaaste appelsiinimehuun, niin se leviää taikinaan helposti) ja sekoita sitten koneella taikina sekaisin isolla nopeudella.
- Lisää kaikki loput munat, nesteet ja kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää rouhittu suklaa viimeisenä taikinaan ja sekoita vain sen verran. että suklaa levittäytyy tasaisesti taikinaan. (on makuasia, jättääkö rouhitun suklaan isommiksi paloiksi vai rouhiiko sen ihan hienoksi)
- Laita taikina voideltuun (jauhotettuun) vuokaan ja paista + 150 – 170 asteisessa tavallisessa uunissa alimmalla tasolla lähes tunti. Kokeile tikulla kypsyys. Kuiva tikku = kypsä kakku
- Anna kakun jäähtyä vuoassa pari minuuttia ja kumoa se sitten varovaisesti alustalle.
- Anna kakun jäähtyä hyvin.
- Minusta tämänkin kakun maku vaan paranee, jos malttaa säilyttää kakkua viileässä 1-2 päivää. (tai pikatekeytyminen -> pakasta kakku ja sulata )
- Halutessaan kakun voisi koristella. Kakun päälle voisi pursotella esim sulatettua suklaata tai (värjättyä) tomusokerikuorrutusta tai tekee tomusokerikuorrutuksen makutomusokereista. Jo pelkkä pieni ripsaus siivilöityä tomusokeria kakun päällä kaunistaa sitä.
Appelsiini-suklaakahvikakusta saa tumman suklaisen kakun lisäämällä jauhojen joukkoon noin 3 rkl siivilöityä tummaa kaakaojauhetta.
Täältä löytyy hieman pienempi, eri ohjeella tehtävä suklaa-appelsiinikahvikakku. Hyvä ohje tämäkin.
Appelsiinikakku on tehty samalla ohjeella mitä yllä oleva suklaa-appelsiinikahvikakku, mutta siinä ei ole suklaata.
Kommentit