CIMG9121-normal.jpg

Yhteishyvän ruokaliitteessä (lokakuu 2013) oli montakin ruoka-ohjetta mitkä pääsevät meillä piankin kokeiluun....

Ihan ekaksi kokeilin välimerellistä kanavuoka.... tai broileristahan tämä on ja välimerellisyyys???? Hmmmm??

Paprikaa lisäsin pataan, vaan muutoin mentiin alkuperäisen ohjeen turvin.

Välimerellinen broilerivuoka

(4 annosta)
 
4  broilerin fileepihviä tms
 
2 rkl öljyä lihojen paistoon
 
1 sitruunan raastettu kuori
 
ripaus suolaa
 
ripaus rouhittua mustapippuria/ sitruunapippuria
 
1 pieni kesäkurpitsa
 
1 rasia  (200 g) kirsikkatomaatteja
 
½ punaista ja ½ keltaista suippopaprikaa (oma lisäykseni)
 
1 dl kanalientä
 
200 g  ranskankermaa
 
½ dl  parmesaanijuustoa
 
1 rkl  sinappia
 
1 tl  rakuunaa (kuivattua)

Ruskista fileet kevyesti öljyssä molemmin puolin. Nosta fileet uunivuokaan. Mausta raastetulla sitruunan kuorella, suolalla ja pippurilla. Pese ja paloittele kesäkurpitsa. Lisää palat vuokaan tomaattien ja paloitellun paprikan kanssa. Kiehauta kanaliemi. Sekoita siihen ranskankerma, parmesaanijuusto, sinappi ja rakuuna ja vähän suolaa.... maistele että kastike on hyvää. Kaada seos vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n.30 minuuttia.... minä laitoin lopussa lämpöä pinemmälle ja annoin ruoan hautua uunissa vielä n. 15 min.... eli kaiken kaikkiiaan pidin uunissa 45 min.

 

CIMG9112-001-normal.jpg

... uuniin....

CIMG9118-normal.jpg

...ja n. 40 min päästä....

Tehdäänkö toiste?

Juu-u, vaan sitten paloittelen lihan pienemmäksi.... maku kannattaa tarkistaa jokaisen. Minä maistelin vielä valmista kypsää ruokaa ja ripottelin pikkasen lisää suolaa.... muutoin tykättiin mausta..... sitruunan kuori antoi mukavan raikkaan maun. Kotimainen kesäkurpitsakin oli hyvää, eikä kuori ollut kitkerää, kuten joskus on ollut....