Viime lauantaina menttiin mökkikylään ja tekaisin sinne viemisiksi sitruunaista tiikerikakkua. Minä laitoin sitruunan maun sekä vaaleaan että ruskeaan taikinaan. Itse tykästyin tähän kovin....
Sitruunainen tiikerikakku
200 g rasvaa
200 g sokeria
4 munaa
250 g vehnäjauhoja ( 1 dl = n. 65 g)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliini tai vaniljasokeria
puolikkaan ison sitruunan keltainen kuori hennosti raastettuna
0.75 dl sitruunan mehua + maitoa (huom. älä sekoita, ettei maito juoksetu!)
tiikeriraitaan:
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl maitoa tai kermaa
Valmistaminen:
- vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi
- lisää puolet munista, nesteet ja sitruunan kuoriraaste ja puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineksista ja sekoita rivakasti taikinaksi
- lisää loput munat ja kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi
- ota kolmas osa taikinasta eri kulhoon ja sekoita siihen tiikeriraitaan tuleva kaakao ja maito
- laita voideltuun vuokaan ensin vaalea, sitten kaakaotaikina ja taas vaalea taikina
- nostele tai pyöräytä haarukalla halutessasi taikinoita hieman sekaisin tai vetäise lusikalla taikinaan keskelle ura ennen seuraavan kerroksen laittamista tai älä sekoittele kerroksia mitenkään, ihan kaunis kuvio tulee niinkin...
- paista kakku 1.7 - 2 litran voidellussa (jauhotetussa) vuoassa 150 - 160 asteen uunissa 50 - 60 min tavallisessa uunissa alimmalla tasolla. Tarkista kakun kypsyys tikulla kakkuosan keskeltä (kuiva tikku = kypsä kakku). Jäähdytä hieman ja kumoa.
Appelsiinin makuisen tiikerikakun tehtynä perus murokakkuohjeella löydät täältä.
Kommentit