Viime lauantaina menttiin mökkikylään ja tekaisin sinne viemisiksi sitruunaista tiikerikakkua. Minä laitoin sitruunan maun sekä vaaleaan että ruskeaan taikinaan. Itse tykästyin tähän kovin....

1247634023_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sitruunainen tiikerikakku

200 g rasvaa

200 g sokeria

4 munaa

250 g vehnäjauhoja ( 1 dl = n. 65 g)

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliini tai vaniljasokeria

puolikkaan ison sitruunan keltainen kuori hennosti raastettuna

0.75 dl sitruunan mehua + maitoa (huom. älä sekoita, ettei maito juoksetu!)

tiikeriraitaan:

2 rkl kaakaojauhetta

2 rkl maitoa tai kermaa

Valmistaminen:

- vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi

- lisää puolet munista, nesteet ja sitruunan kuoriraaste ja puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineksista ja sekoita rivakasti taikinaksi

- lisää loput munat ja kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi

- ota kolmas osa taikinasta eri kulhoon ja sekoita siihen tiikeriraitaan tuleva kaakao ja maito

- laita voideltuun vuokaan ensin vaalea, sitten kaakaotaikina ja taas vaalea taikina

- nostele tai pyöräytä haarukalla halutessasi taikinoita hieman sekaisin tai vetäise lusikalla taikinaan keskelle ura ennen seuraavan kerroksen laittamista tai älä sekoittele kerroksia mitenkään, ihan kaunis kuvio tulee niinkin...

- paista kakku 1.7 - 2 litran voidellussa (jauhotetussa) vuoassa 150 - 160 asteen uunissa 50 - 60 min tavallisessa uunissa alimmalla tasolla. Tarkista kakun kypsyys tikulla kakkuosan keskeltä (kuiva tikku = kypsä kakku). Jäähdytä hieman ja kumoa.

Appelsiinin makuisen tiikerikakun tehtynä perus murokakkuohjeella löydät täältä.