Mulla on jokin ihmeen punajuurikausi meneillään... joitakin viikkoja sitten söimme possunliha-punajuurikastiketta/pataa. Ei kaikista kauneinta ruokaa, vaan hyvälle maistui perunoiden ja luomuporkkanoista tehdyn raasteen kanssa. Ja ihan säilykepunajuurilla mentiin nytkin...
Possunliha-punajuurikastike
500 g possun raakoja palapaistilihoja/kinkkupaloja
1 iso keltasipuli hienonnettuna
rasvaa lihojen paistamiseen
mustapippuria myllystä oman maun mukaan
1 lihaliemikuutio tai lihafondia
suolaa
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
vettä sopivasti
5 kpl kokonaisia säilykepunajuuria + vähän punajuurien lientä antamaan lisäväriä ja hapokkuutta kastikkeelle
ruskeaa Maizenasuurustetta (tai vehnäjauho-vesiseosta)
Sulata rasva padan/paistinpannun pohjalla ja anna sen ruskistua kunnolla. Lisää lihat ja ruskista ne välillä sekoitellen. Lisää sipuli mukaan kuullottumaan. Jos käytät paistinpannua, siirrä ruskistetut lihat kattilaan. Lisää vettä niin että ainekset just ja just peittyvät. Lisää sekaan mausteet. Kypsennä hauduttaen välillä sekoitellen kunnes lihapalat ovat pehmeitä. Minulla aikaa meni miedolla lämmöllä haudutellen lähemmäs1½ tuntia. Lisää välillä vettä tarpeen mukaan. Lisää kuutioidut punajuuret ja vähän punajuurien lientä sekaan ja anna hautua padan vielä noin 10 min. Suurusta lientä hieman ruskealla maizenalla (tai vehnäjauho-vesiseoksella) halutun paksuiseksi.... valkoinen maissitärkkelysjauhokin käy hätätingassa (sekoitetaan kylmään veteen ennen lisäämistä) Kiehauta kastike ja tarkista maku.
Meidän kastikkeissa on kastikeosuutta vähän ja sattumia paljon...
Kommentit