Osasinpas kerrankin valita sellaisen tekemisen missä apukädet olivat todellakin tarpeen... näitä tehtiin viime sunnuntaina siskon ja hänen miehensä kanssa. Siskonmies joutui taas köökkihommiin... eräällä vierailullaan hän joutui asettelemaan suklaita tähän kakkuun.  

Monissa blogeissa näitä onkin lähiaikoina jos jonkinlaisia näkynyt.... en nyt jaksa linkitellä kaikkia...alunalkaen minä näin ohjeen     Ebellä  ( minttupallot)     Minttupalloja meillä ei tehty, vaan appelsiinin makuisia palleroita.

Me teimme näitä palleroita lähes 200 kpl. Siihen määrään tarvittiin 8 pötköä domino-keksejä ( ihan perus vaniljaisia) ja 200 g appelsiinituorejuustoa + ½ dl maustamatonta tuorejuustoa.

Minä murskasin keksit ihan täytteineen ja ihan hyvin tuli tasaista ( paksu muovipussi ja lihanuija aseena). Sitten vaan sekaan sopiva määrä tuorejuustoa ja käsin tasaiseksi seokseksi. Sitten pyöriteltiin pallerot käsissä...välillä ote oli enmmänkin pusertelevaa...tarkoituksella tehtiin aika pieniä. Palleroita pidettiin pakastimessa hetken jähmettymässä ja sitten kastettiin suklaaseen ja päälle koristeita. Koristeiden ( kaiken sortin nomparelleja, strösselitä ja wiener nougat crushia) asettelu palleroiden päälle oli taasen Timpan työtä... tämä vaihe olis ollu yksin todella tuskastuttava. Nyt se meni sutjakkaasti...sulatin lautasella 1 suklaalevyn ( käytettiin maitosuklaata, valkoista suklaata ja viettelevää tummaa) kerrallaan mikroaaltouunissa ja muutamia palleroita suklaaseen, päälle nostettiin lusikalla suklaata ja kahdella haarukalla nostin pallerot ritilän päälle valumaan. Hyvin pelas yhteistyö..... just kun päästiin siskon kanssa vauhtiin, pallerot loppuivat.... onneksi, koska formulat alkoivat

Yhteinenpäätös oli ettei palleroista edes yritetä tehdä ihan viimosen päälle...ovat erikokoisia, suklaavalumia alaosassa, eikä kuulemma koristeetkaan ole ojennuksessa.... ja kauheaa, suklaita ei ole temmperoitu ....... 

Arvatkaapas montako suklaalevyä (130 g ) noiden 200 palleron kuorruttamiseen meni?

Sisältä kaikki pallerot ovat siis samanlaisia...