CIMG8145.jpg

Kaikki kaneliset pikkuleivät ovat meillä herkkua, namskis! Liian hyvää-blogista bongasin nämä pikkuleivät jo aikaa sitten ja tehtykin näitä on jo muutaman kerran, vaan johonkin hukkasin viimekertaiset kuvat. Nyt oli aika taasen tehdä näitä uudemman kerran ja esitellä teillekin nämä herkulliset helppotekoiset amerikkalaiset kanelipikkuleivät.

Snickerdoodles eli amerikkalaiset kanelipikkuleivät

(25-30 kpl... mulla tuli 33 kpl)

115 g huoneenlämpöistä voita

2 dl sokeria  (laitoin vähän vajaana ja hyvin piisasi makeus)

1 muna

1 tl vaniljasokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

ripsaus suolaa

Pikkuleipien pinnalle:

 2 rkl sokeria

noin 2 tl jauhettua kanelia

1. Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekaan muna ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä keskenään kaikki kuivat ainekset ja sekoita ne rasva-sokeri-munaseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.

2. Sekoita sokeri ja kaneli syvällä lautasella tai pienessä kulhossa.... seos saa olla aika kanelista.

3. Ota taikinasta  pieniä taikinanokareita ja pyörittele palloiksi käsien välissä. (Minä tein tämän vaiheen niin että otin taikinan pöydälle ja hieraisin sen hellästi pötköksi ilman jauhoja, leikkasin paloiksi ja pyörittelin sitten palaset käsien välissä palloiksi.) Kierittele pallot kaneli-sokerissa ja laita paperoidulle uunipellille (mulla jälleen kaksinkertainen paperi), jätä reilusti tilaa pikkuleipien väliin, sillä ne leviävät paljon. Pellille kannattaa laittaa vain 4 kpl x 3 kpl pallosia. Palloset paistetaan ihan sellaisinaan, niitä ei tarvitse litistää kädellä.

4. Paista pikkuleivät noin 190 asteisessa uunissa keskitasolla noin 8-10 min. kauniin vaalean ruskeiksi. Tsekkaa etteivät tule liian tummiksikaan. Keskeltä saavat jäädä nahkeiksi....tosin tähän rakenneasiaan taitaa vaikuttaa käytetty sokerimääräkin. Anna pikkuleipien jäähtyä tasaisella alustalla ennen pakkaamista.

 

CIMG8129.jpg

CIMG8152.jpg

Minä tein ihan tarkoituksella hieman pienempiä mitä oikeaoppiset varmaankin olisivat. Ehottomasti näitä tehään taasen pian uudemmankin kerran, nyt kun tein vaan tämän pienen annoksen.