Sain kaupan pullapitkon ja se meinasi jäädä syömättä, joten tein siitä pullavanukasta ja johan pitko tuli tuhottua. Kaveriksi keittelin laihaa vaniljakastiketta.

Pullavanukas;   laitetaan 8 viipaletta pitkopullaa kerroksittain n. 1 dl marmeladin/hillon kanssa uunivuokaan ja päälle kaadetaan munamaito  missä on 4 dl maitoa + 2 munaa +1 rkl vanilliinisokeria. Paistetaan uunissa lähes 200 asteessa n. ½ tuntia. Syödään haaleana kylmän vaniljakastikkeen kera.

Vaniljakastike; 4 dl maitoa + 2 rkl maissitärkkelysjauhoja + 2 rkl sokeria -> sekoita kaikki ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta seos vanilliini/vaniljasokerilla ja jäähdytä kastike ihan reippaalla kädellä sekoittaen/vatkaten.

Mikäli haluaa käyttää kananmunan kastikkeen suurustamiseen, vähennetään tärkkelysjauho puoleen. Hyvää oli ihan ilman munaakin, rakenteeltaan pehmeämpää tulee, mikäli munan laittaa.