CIMG3332-normal.jpg

Maustettuja ruokakermoja tulee käytettyä aika harvoin. Jostain kumman syystä olin ostanut pippurisen ruokakerman, joten olihan se sitten käytettävä. Mietin kylläkin onko kerma sellaisenaan turhan tuhtia broilerille ja kasviksille, vaan riskeerasin kuitenkin. Meille pippurinen ruokakerma ei maistunut liikaa, vaan jos ei tykkää kovin pippurisesta mausta, kannattaa osaksi nestettä käyttää vaikkapa maustamatonta ruokakermaa tai ihan vaan vettä.

Pippurinen broilerikastike

3 kpl broilerin ohutleikkeitä tms luutonta lihaa (tai valmiita suikaleita) maustamattomana (suolaa käyttämissäni lihoissa oli jo vähän)

öljyä/rasvaa paistamiseen

paprikajauhetta ( noin 1 tl)

currya (noin ½ tl)

suolaa (noin ½ tl)

1 iso sipuli vihreine varsineen

1 punainen suippopaprika

½ keskikok. kesäkurpitsaa

1 prk (=2½ dl) Mustapekka ruokakermaa (Valio Crea) + vajaa 1 dl vettä

rakuunaa

persiljaa

(vaaleaa Maizena-suurustetta)

Paloittele liha. Hienonna sipuli. Puhdista paprika ja suikaloi se ja kesäkurpitsa isohkoiksi paloiksi.

Ruskista lihat pannulla tilkassa rasvaa. Lisää sekaan sipulit pehmenemään. Ripottele mausteet lihoille  ja sekoittele hyvin. Lisää maustettu ruokakerma ja vesi. Anna ruoan kypsyä kannen alla vlillä sekoitellen 10-15 min. Lisää vasta sitten kesäkurpitsa- ja paprikapalat ja kypsennä kunnes kaiki ainekset ovat kypsiä.....eli noin 10 min.... tykkään jotta kasvikset saavat näkyä kunnolla ruoassa ja eivät kypsy liian kypsiksi, siksi kypsensin lihoja ensin hetken, vaikkakin broileripalat kypsyvätkin nopeasti. Lisää ruokaan rakuunaa.Tarkista ruoan maku ja kastikkeen sakeus. Jos kastike tuntuu liian löysältä, voi sitä suurustaa hieman esim vaalealla Maizena-kastikesuuruksella TAI antaa ruoan kypsyä ilman kantta, niin nestettä haihtuu kypsentämisen aikana. ... tällä kertaa minä en suurustanut ollenkaan kastiketta. Lisää viimeisenä tuoretta persiljaa.

CIMG3334-normal.jpg

Vihannesriisin ja salaatin kanssa syötiin ja hyvinhän tuo kauppansa teki.

CIMG3327-normal.jpg

Meidän soosit ovat tällaisia aina vähäliemisiä, joten jos tykkäät enemmästä kastikeosuudesta, lisää nestettä (ihan vesikin käy), mausteita ja suurusta kastiketta hieman.