CIMG8145-001.jpg

Tätä minusta ihanaa keltaista kesäkurpitsahilloa tein ekan kerran jo viime vuonna. Nyt kun omatkin keltaiset kesäkurpitsat olivat viimeinkin päättäneet kasvaa, oli tätä tehtävä uudemmankin kerran. Tunnustan herkutelleeni tällä monet. monet kerrat talven aikana ihan ite. Paahtoleivän ja juustojen kanssa, joko kaikkia yhessä yhtä aikaa tai vaan paahtoleivän päälle rasvan lisäksi sipaistuna. Kaunis keltainen väri oli se mikä minua ekaksi tässä hiillossa miellytti. Kaikki keltainen ja oranssi on minun lempparivärejä. Se näkyy mm meidän kesäkukissa. meillä on nytkin suhteessa 2 valkoista ja 20 keltainen-oranssi tai jotain siltä väliltä.

Vuodesta toiseen minulla on säilynyt muutamia luottoblogeja, missä käyn lukemassa kaikki blogitekstit ja kommentitkin (niistä muuten oppii paljon) ja joskus moneenkin kertaan. Yksi tällainen blogi on Tarun taikakakuti ja arvaatte varmaan, että sieltähän tämäkin keltainen kesäkurpitsahillo-ohje on otettu.

Minulla oli nyt vain yksi riittävän iso keltainen kesäkurpitsa (jätin kaikki muut vielä kasvamaan), joten pienensin ohjeen sille sopivaksi. Tässä alla ohje on kuitenkin isompana, kuten se Tarunkin sivuilla on.

Keltainen kesäkurpitsahillo:

1 kg keltaista kesäkurpitsaa
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu (minulla oli oikein iso sitruuna ja valmiina hillo olikin ihanan sitruunaista)
1 vaniljatanko tai 3 tl vaniljasokeria
½ kg hillosokeria
 
Pese kesäkurpitsat. Poista kannasta ja kärjestä pienet palat pois. Raasta kesäkurpitsat.
Laita raaste, sitruunan kuoriraaste ja mehu ja vanilja kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää hillosokeri ja keitä hilloa silloin tällöin hämmentäen 20 minuuttia. Anna jäähtyä noin 20 minuuttia ja laita hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin. Säilytä viileässä.
 
CIMG8113.jpg
 
 
CIMG8143-001.jpg
 
Minulla tuli hillosta aika jämäkkää, marmeladimaista, sillä kesäkurpitsaraaste lähes soseutui. Paahtoleivalle tämä oli oikein hyvän sakeaa, lettujen kanssa syödessämme, löysytin tätä tilkalla vaaleaa mehua (tai vettä).
 
CIMG8138.jpg
 
Auringonkukka on vaan niin ihana ja oikein passelin värinenkin vielä.