1709433.jpg

Me söimme broileri-persikkakastikkeen kanssa keitettyä riisiä ja herne-maissi-porkkanaseosta ja ihan tavallista lisäkesalaattia ( vihreää salaattia, vesimeloonia, tummia viinirypäleitä ja kurkkua)

Lempeän pippurinen broileri-persikkakastike

n. 1 litra vettä

1 kanaliemikuutio

suolaa, currya, kurkumaa, mustapippuria myllystä muutama kierros

½ pss pakastesipulikuutioita

8 kpl pippurimarinoituja broilerin ohutleikkeitä ( 2 kpl 520 g pakkausta)

öljyä lihojen paistamiseen

2 dl  ruokakaermaa (15 %)

n.1½ dl vehnäjauhoja + n. 2 dl vettä ( tai vaaleaa valmissuurustetta)

1 isompi prk persikan puolikkaita (820/470g)

Paloittele ohutkleikkeet suikalieksi poikkisyin. Kuumenna vesi + lisää siihen mausteet ja sipuli . Ruskista lihasuikaleet kevyesti pannulla ja lisää liemeen. Kypsennä lihoja maustetussa limessä noin 20 min. Lisää ruokakerma ja kuumenna seos kiehuvaksi ja suurusta sitten vesi-vehnäjauhoseoksella kastikkeeksi. Lisää valutetut persikanpuolikkaat kuutioiksi leikattuna. Kiehauta vielä ja tarkista maku.

HUOM! ohjeella tulee iso annos kastiketta, piisaa 8-10 syöjalle annoksen suuruudesta riippuen.