Lomaviikolla on viimeinkin aikaa tavata ystäviä, joten tein kaappiin kertyneistä omarsuklaista suklaakakun. Monesti oikein suklaiset hyytelökakut ovat aika raskaan tuntuisia, joten tämän kanssa kannattaa ehdottomasti tarjota mansikkasosekastiketta lisäkkeenä.

Mansikkainen suklaahyytelökakku
 
( vuoan halkaisija 20 cm)
 
Keksipohja:
1 pötkö mansikkadominoja tai vastaavia keksejä
2 rkl sulatettua rasvaa
 
Täyte:
1 prk vaniljarahkaa
1 prk creme fraichea
2 dl vatkautuvaa kermaa (vispiä)
3 liivatelehteä ( tällä määrällä tulee ihanan pehmoista hyytelökakkua)
2 rkl vettä
1 levy Omar-suklaata ( = 200 g)
5 rkl sokeria
2 rkl kaakaota ( tummaa)
 
Koristeeksi: daimrakeita ja muita mieleisiä koristeita
 
Suklaakakun lisäkkeeksi tarjoiluvaiheessa: kotimaisia mansikoita soseutettuna
 
Pohjan valmistus: Murskaa keskit täytteineen muovipussissa esim. lihanuijalla, minä jätin aika rouheiseksi. Sekoita sula rasva sekaan ja levitä pohja irtopohjavuokan pohjalle, älä nosta reunoja. (Laita vuoka suoraan tarjoiluvadille ilman pohjaa tai pingota leivinpaperi pohjan ja reunuksen väliin)
 
Täytteen valmistus: Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 10 minuutiksi .Vatkaa sinä aikana kerma vaahdoksi. Sulata suklaa. Laita rahka, sokeri, creme fraiche ja siivilöity kaakaojauhe astiaan ja vatkaa sekaisin. Yhdistä seuraavaksi haalea suklaa seokseen. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi ja liuota siihen kylmästä vedestä poispuristellut liivatelehdet. Jäähdytä liivateseos haaleaksi ja yhdistä rahkaseokseen kunnolla sekoittaen. Yhdistä viimeisenä seokseen kermavaahto sekoittaen nostellen. Tarkista makeus. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. (Minä tein kuvioraapalla jäljet pintaan.) Hyydytä kakkua vähintään 3 tuntia, mielellään seuraavaan päivään peitettynä kylmässä.
 
Tarjollepano: Pyöräytä vuoan reunat irti varovaisesti veitsellä/paletilla. Irrota reunus ja siirrä kakku tarjoiluvadille, mikäli se ei jo sillä ole. Koristele daimrakeilla ja muilla halutuilla koristeilla.
 
Tarjoa kakun lisäkkeenä kotimaisia mansikoita soseutettuna. Makeutta marjojen sekaan ei tarvitse. Hyvää kakku on sellaisenaankin mutta mansikkasosekastikkeen kera vielä monin verroin parempaa
 

Koristeena muutama tummasta suklaasta tehty pitsirulla ja daimrakeita

 

Nam... hyvää oli. Ei äklömakeaa ilman kastikettakaan.....