Tämän vuoden punajuuri-auralaatikot tehtiin vieläkin enemmän mututuntumalla mitä ennen ja hyvin simppeleillä aineksilla. En laittanut edes sipulia tai ananasta sekaan, vaan tokihan ne lisäsärmää laatikolle antasivat. Punajuuriksi käytin pakastettuja kotona keitettyjä punajuuria ja säilykepunajuuren jämiä.
Helpot punajuuri-auralaatikot
keitettyä ja säilykepunajuurta (yhteensä 12 kpl pieniä punajuuria karkeana raasteena)
sinihomejuustoa (125 g, tällä määrällä ei sinihomejuuston maku puske läpi)
smetanaa (1 prk = 120 g)
suolaa
mustapippuria
ripsaus sokeria
Pinnalle laitoin korppujauhoja
Kaikki ainekset vaan sekaisin ja maistelua. Seos ei saa olla löysää, kun punajuuret ovat jo kypsiä. Tästä tuli "vahingossa" minusta oikeinkin hyvää. Vähän vajaassa 200 asteisessa uunissa paistoin noin 50 min, koska vuoat eivät oleet ihan täysiä.
Viime joulun punajuurilaatikkokokeiluista löytyy postaukset alla olevista linkeistä.
Ja ekan kerran kokeilemani riisiversio punajuurilaatikosta.
Täältä löytyy vanha ohje aura-punajuurilaatikkoon (ananas, creme fraiche)
Tätä punajuuri-omenapaistosta olen tehnyt vuoden aikana usein, siis muuloinkin kuin joulun aikaan.
Just on punajuuria kiehumassa 2 kg. Vois niistä jotain vielä tehä...
Kommentit