Jälleen yhdenlaista omenapiirakkaa....

Pohjaksi tein tähän omppupiirakkaan saman pohjan mitä esim. valkosuklaisessa mansikkapiirakassa olen käyttänyt.

Omenapiirakka 

Pohja:

100 g voita tai margariinia

1 muna

1 dl maitoa

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

3 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 prk vaniljarahkaa

1 dl maitoa

2 munaa

½ dl fariinisokeria

1 rkl vaniljasokeria

--------------------------

3 isoa omenaa kuorittuna ja lohkottuna

Pinnalle: 1 rkl sokeria + kanelia 1 tl

 

Sulata pohjaan tuleva rasva ja sekoita se kaikkien muiden pohja-ainesten kanssa tasaiseksi taikinaksi. Sekoita mahdollisimman vähän, ettei taikinaan tule sitkoa. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja taputtele tasaiseksi jauhotetulla kädellä....nosta myös reunat.

Sekoita täyteainekset sekaisin ja kaada seos paistamattoman pohjan päälle.

Lado omenalohkot haluamallasi tavalla täytteen päälle ja ripottele vielä pinnalle sokeri-kaneliseos.

Paista piirakka kypsäksi 175 asteisessa uunissa alatasolla 40-50 min. Tarkkaile kypsentämisen loppuvaiheessa ja nosta paistotasoa- ja lämpötilaa tarvittaessa... uunit kun paistavat niin eri tavalla.

Jälleen kerran söimme piirakkaa ihan tällaisenaan ilman lisäkkeitä. Tokihan vaniljakastike tai jäätelöpala passaisi hyvin piirakkapalan kylkeen...