Broileria reilusti maustetussa aura-persikkasoosissa, nuudeleita, kasviksia ja salaattia -> olipa maukas ateria
Tämän broileriruoan ohjeen olen aikoinaan ottanut täältä...Pappilan hätävara kokkaa-blogista
Joitakin muutoksia ohjeeseen tein -> esim. käytin maustamatonta broilerinlihaa, auraa vähemmän, mausteet oman pään mukaan jne...
Aurajuustobroileri
4 broilerin rintafilettä + lihojen maustamiseen sitruunapippuria, suolaa, currya, sitruunaista hunajaa ja paprikajauhetta
3 kpl isoja persikan puolikkaita
Kastike:
3 dl ruokakermaa
1 rkl chilikastiketta (voimakasta)
2-3 valkosipulin kynttä
n.½ kpl aurajuusto palaa murennettuna (80-100 g)
pitsamausteseosta (n.1 tl)
suolaa
currya
Laita lihat uunivuokaan ja mausta ne ihan reilulla kädellä molemmin puolin.
Ruskista lihojen pinta 200-225 asteisessa uunissa.
Tee sillä aikaa pinnalle tuleva kastike. Sekoita kaikki aineet keskenään... maistele kastiketta.
Kuutioi persikat ja levitä lihojen päälle uunivuokaan.
Kaada kastike vuokaan.
Kypsennä 175-200 asteisessa uunissa n.40 min. Tarkista lihojen kypsyys.
Kastiketta näyttäisi olevan aika reilusti...vaan se hautui sakeaksi, eikä meiltä jäänyt sitä yhtään tähteeksi. Lihat olivat rintafileitä, eikä mitään ohutleikkeitä.....joten annoskooksi riitti oikein hyvin 1 lihapala/syöjä.
Tätä broileriruokaa tehään meillä ihan taatusti uudemman kerrankin....ja usein.
Kastikkeessa on sulassa sovussa makeaa, suolaista, sinihomenjuuston makua, valkosipulin + muiden mausteiden makua. Tämä ruoka pääsee minun broileriruokaTOP3 listalle yhdessä parmasenabroielrin ja mandariinibroilerin kanssa.
Kommentit