CIMG9342-normal.jpg

Broileria reilusti maustetussa aura-persikkasoosissa, nuudeleita, kasviksia ja salaattia -> olipa maukas ateria

Tämän broileriruoan ohjeen olen aikoinaan ottanut täältä...Pappilan hätävara kokkaa-blogista

Joitakin muutoksia ohjeeseen tein -> esim. käytin maustamatonta broilerinlihaa, auraa vähemmän, mausteet oman pään mukaan jne...

 

Aurajuustobroileri

4 broilerin rintafilettä + lihojen maustamiseen sitruunapippuria, suolaa, currya, sitruunaista hunajaa ja paprikajauhetta

3 kpl isoja persikan puolikkaita

Kastike:

3 dl ruokakermaa

1 rkl chilikastiketta (voimakasta)

2-3 valkosipulin kynttä

n.½ kpl aurajuusto palaa murennettuna (80-100 g)

pitsamausteseosta  (n.1 tl)

suolaa

currya

 

Laita lihat uunivuokaan ja mausta ne ihan reilulla kädellä molemmin puolin.

Ruskista lihojen pinta 200-225 asteisessa uunissa.

Tee sillä aikaa pinnalle tuleva kastike. Sekoita kaikki aineet keskenään... maistele kastiketta.

Kuutioi persikat ja levitä lihojen päälle uunivuokaan. 

Kaada kastike vuokaan.

Kypsennä 175-200 asteisessa uunissa n.40 min. Tarkista lihojen kypsyys.

 

CIMG9332-normal.jpg

Kastiketta näyttäisi olevan aika reilusti...vaan se hautui sakeaksi, eikä meiltä jäänyt sitä yhtään tähteeksi. Lihat olivat rintafileitä, eikä mitään ohutleikkeitä.....joten annoskooksi riitti oikein hyvin 1 lihapala/syöjä.

 

CIMG9340-001-normal.jpg

Tätä broileriruokaa tehään meillä ihan taatusti uudemman kerrankin....ja usein.

Kastikkeessa on sulassa sovussa makeaa, suolaista, sinihomenjuuston makua, valkosipulin + muiden mausteiden makua. Tämä ruoka pääsee minun broileriruokaTOP3 listalle yhdessä parmasenabroielrin ja mandariinibroilerin kanssa.