CIMG9293-normal.jpg

Kaupan porkkanalaatikkoa, uuniperunan puolikkaita, salaattia ja paistia kastikkeineen.....siitä koostui ateriamme viime lauantaina

Kokonaista paistia tulee tehtyä aika harvoin kotosalla, silti muutamia postauksiaaaaaaa kyseisestä aiheesta löytyy aikaisemmilta vuosilta. Kaupasta haeskelin hyvää sisäpaistipalasta, vaan eihän siellä ollut taaskaan kun ulkopaistia. Siihen piti tyytymän...

Patapaisti + ruskea kastike

n. 1 kg painoinen naudan paisti (ulko- tai kulmapaistikin kelpaa, toki sisä- ja paahtopaisti ovat mureampia)
rasvaa paistin ruskistamiseen 2 rkl
1 iso keltasipuli lohkoina
1 iso porkkana kuorittuna ja paloiteltuna
2-3 laakerinlehteä
10 kpl kokonaisia maustepippureita
1-1½ tl suolaa

Kastike:
siivilöity lihan haudutusliemi
vehnäjauho-vesisuurusta
ruskeaa Maizenasuurustetta
fariinisokeria
mustapippurirouhetta
suolaa
paprikajauhetta
ruokakermaa n.1 dl

Ihan ekaksi etsi huushollistasi paistin kokoon sopiva kypsytysastia.... niin ettei astia ole turhan suuri. Ruskista paisti oikein ruskeaksi joka puolelta padassa (tai kattilassakin onnistuu oikein hyvin). Lisää sekaan sipulit, porkkanapalat ja mausteet sekä vettä niin että paisti just ja just peittyy. Hauduta paisti miedolla lämmöllä halutun kypsäksi.... minulla meni aikaa n. 1½ tuntia. Nosta liha pois liemestä ja anna sen levätä peitettynä....Sillä aikaa siivilöi liemi ja valmista kastike.... eli liemi pataan + mausteet ja se kiehuvaksi. Suurusta. Tarkista makua ja laita loraus ruokakermaa pehmentämään makua. Leikkaa liha oikein ohuiksi viipaleiksi poikkisyin. Laita lihat limittäin vadille ja kaada kuuma kastike päälle.
Voit tietenkin tarjota kastikkeen ja paistiviipaleet erikseenkin, vaan minä laitan nykysellään kastikkeen ja lihat samaan astiaan.... minusta lihaviipaleet ovat näin tarjottuna nätimpiä

 

CIMG9282-normal.jpg

Meillä liha pitää kypsentää ihan kypsäksi, joten kypsytyshävikkiä tulee enemmän... tämän verran tuli lähes kg painoisesta kypsästä paistipalasta leikattuna.

CIMG9287-normal.jpg

Ihan hyvää oli, vaan ensi kerralla kyllä ajan semmoseen kauppaan missä on naudan sisäpaistia, on se vaan niin paljon mureampaa.