Alkuperäinen ohje tähän ruokaan löytyy K-ruoka.fi sivustolta syksyisen riistastroganoffin nimellä.
Minä tein näin....
Porostroganoff
270 g poron käristyslihoja (käytin Kyllmäsen)
1 iso keltasipuli hienonnettuna
rasvaa lihojen ruskistamiseen
1 pullea valkosipulin kynsi hienonnettuna
1½ rkl vehnäjauhoja
noin 4 dl vettä (sen verran että lihat kunnolla peittyvät...lisää tarvittaessa hauduttamisen aikana)
suolaa
mustapippuria myllystä
sinappia (noin 1 rkl)
tomaattipyrettä (noin 1½ rkl)
1 pieni prk herkkusieniviipaleita valutettuna (tai muita sieniä paistettuna esim kanttarelleja)
vähän vajaa 1 dl (ruoka)kermaa
1 iso suola/maustekurkku kuutioituna
Ruskista jäiset lihat oikein kuumalla pannulla vähässä rasvassa kunnolla ruskeiksi. Lisää sipulit loppupuolella sekaan kuullottumaan. Ripottele jauhot lihojen päälle ja sekoita hyvin. Lisää seuraavaksi vesi ja sekoita hyvin. Lisää mausteet sekaan ja hauduttele ruokaa miedolla lämmöllä kunnes liha on mureaa, pehmeää..... minä hauduttelen yleensä reilun tunnin eli pidempään mitä pakkauksen ohje käskee. Lisää sekaan kerma ja herkkusieniviipaleet (en ruskistanut) ja kuumenna ruoka vielä kiehuvaksi. Lisää sekaan suola/maustekurkkukuutiot/viipaleet. Tarkista maku.
Ohjeella tulee tällainen kipollinen ruokaa. Sattumia paljon ja kastikeosuutta vähän. Pitää kyllä sanoa, vaikken poronkaan lihasta niin kauheasti perusta, että tämä ruoka maistui yllättävänkin hyvälle. Vähän erilaista, ettei aina tulis tehtyä käristystä. Tehään meillä ehottomasti uudemmankin kerran, vaikka ihan vierasruoaksikin.
Kommentit