1517898.jpg

Mansikkajäädyke/-parfait on tehty samalla jäädykkeen perusohjeella kuin mangojäädykekkin, minkä ohjeen löydät täältä. Muutin vain mangososeen tilalle mansikkasoseen.

Mansikkajäädyke

( 10 - 12 ottaa inhimillisen kokoisen palan)

4 kpl kananmunan keltuaisia

1½ dl sokeria

3-4 dl mansikkasosetta (pakastemansikoista tai tuoreista)

4 dl vatkautuvaa kermaa  -> vaahto

Vatkaa keltuaiset ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää mansikkasose ja viimeisenä kermavaahto nostellen. Maistele massa ja lisää halutessasi lisää makua. Pane valmis jäädykemassa pakastumaan haluamasi malliseen astiaan. Minä käytin tällä kertaa tähden mallista silikonivuokaa, vaikka ei joulu olekkaan...Pieniä annosjäädykkeitä voi pakastaa vaikka kertakäyttölaseihin tai tyhjentyneisiin jogurtti tms purkkeihin.  Peitä jäädykeastia ja laita jäädyke pakastumaan pakastimeen mielellään seuraavaan päivään. Jäädykkeen voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi...se säilyy hyvin suojattuna viikkoja pakastimessa.

Tarjolle pantaessa ota jäädyke pehmenemään vähintään puoli tuntia ennen tarjoamista...kumoa jäädyke tarjoiluvadille ja koristele haluamallasi tavalla.

Hätätingassa jäädykkeen voi myös pehmentää syöntipehmeäksi  nopeasti  mikroaaltouunissa/ lämpimässä uunissa.... ihan vaan pikkuhetken, ettei jäädyke sula liikaa.

Voit tarjota jäädykkeen kanssa vielä makuun sopivaa kastikettakin, jolloin jäädykemassan voi jättää hieman miedomman makuiseksi. Minä laitoin kastikkeeseen mansikkasosetta ( n. 5 dl) ja sauvasekoittimella soseutettuja persikan puolikaita 4 kpl + vähän sokeria makeudeksi.

1517912.jpg

Jäädykemassa voisi jäädä myös raitaiseksi....

1517915.jpg

Yhdestä annoksesta tulee tällainen vuoallinen täyteen. Silikoniovuoasta jäädyke irtoaa tarjolle pantaessa oikein helposti.

1517897.jpg

Kun jäädykkeen alle laittaa hieman hienoa sokeria ennen kuin kumoaa sen vadille, niin jäädyke ei niin helposti "luistele" vadilla.

Ensin meinasin jättää jäädykkeen näin askeettisen näköiseksi ....

1517903.jpg  1517901.jpg

... sitten kuitenkin kaitoin vielä koristeeksi muutamia pikeeri kukkasia (aikaisemmin tehtyjä) ja sokerihelmiä...

Me 6 nautimme jäädykkeestä santsaten kahvin/teen/mehun kera... ja  pikkupalan sai naapurin "tätikin"...