Iski armoton mantelikalahimo, vaan ei ollut juustoa laktoosittomana muuta kun aamupalapaloja....hyvää soosia tuli niistäkin. Sittemmin aamupalasiivut ovat päässeet moninaisiin lämpimiin ruokiin....

Mantelikala 2
(laktoositonta)

400 g pakasteseitä ( =4 annospalaa)
n. 2 tl sitruunamehua
n. 2 maustemittaa sitruunapippuria
 n. ½ tl suolaa

Kuorrutus:
2 rkl voita tai margariinia
3/4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl korppujauhoja
1½ dl maitojuomaa
1-2 tl sitruunamehua
vajaa 1 tl paprikajauhetta
suolaa
4 palaa/siivua aamupala sulatejuustoa, laktoositon

Pinnalle:
50 g mantelilastuja (vähempikin piisaa)


Halutessasi leikkaa kalaannospalat pienemmiksi paloiksi. Minä tein pitkulaisia.... laita kalat uunivuokaan ja mausta ne. Valmista kastike; sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja korppujauho, sekoita ja lisää maitojuoma. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää juusto sekaan sulamaan. Mausta kastike. Kaada kastike kalapalojen päälle vuokaan ja lisää mantelilastut pinnalle. kKpsennä ruokaa vähän vajaa 200 asteisessa uunissa reilu ½ tunita.



Tällä kertaa teinkin oikein paljollla mantelilla... tämä kalaruoka on yksi lemppareistamme.

Hyvää mantelikalaa tulee myös niin että maustaa kalapalat, pinnalle korppujauhoja ja mantelilastuja ja kostukkeeksi ruokakermaa.