CIMG2295-normal.jpg

Todellista kotoista pikaruokaa....tämä versio valmistui punaisessa padassa kokonaisuudessaan.

Jauheliha-makaronipata

400 g naudan jauhelihaa

1 iso keltasipuli hienonnettuna

(öljyä loraus padan pohjalle)

2 dl paseerattua tomaattia

noin 1½ litraa vettä

2 lihaliemikuutiota tai vastaavaa

3 pientä valkosipulin kynttä hienonnettuna

paprikajauhetta, mustapippurirouhetta, suolaa

7-8 dl kuivattua makaronia (minulla oli täysjyväkierrettä)

250 g pss pakastekasviksia (tai tuoreita pieninä kuutioina)

Kuumenna pata, lorauta tilkka öljyä pohjalle ( paistinpannulle en laita koskaan jauhelihalle rasvaa, vaan emalipinnoitetussa padassa olen huomannut parhaimmaksi laittaa hieman) ja heti perään jauheliha rakeistumaan + hienonnettu sipuli kuullottumaan. Sekoittele jauheliha-sipuliseosta kunnes liha on muuttunut harmaaksi...lisää sekaan paseerattu tomaatti, vesi ja mausteet. Anna kuumentua kiehuvaksi ja lisää sitten makaronit ja pakastekasvikset. Jos käytät tuoreita kasviksia, niin anna niiden ensin kiehua hetkinen maustetussa liemessä ja lisää vasta sitten makaronit. Anna ruoan kypsyä välillä sekoitelle kunnes makaronit ovat kypsiä...varo ylikypsentämästä, ettei tule ihan mössöä. Lisää vettä tarpeen mukaan kypsymisen aikana. Tarkista valmiin ruoan maku ja tarjoa ruoka heti.