Yleensä tulee tehtyä broileri/kanakeittoa juusto- tai/ja kermalisällä, vaan nyt tein keiton ilman niitä. Ihan kirkastahan tuo liemi ei reilujen mausteiden takia kylläkään ole, vaan jos nimi jo kertoisi ainakin osalle, ettei tule mitään valkoista keittoon.Tällä kertaa tein keitosta peruna-kasvisveriota, ei riisiä, eikä makaronia. Tällaisten keittojen ohjeita löytyy keitot kategoriasta.
Kattilassa näkyvä keitto valmistui näin.
Kirkaslieminen broileri/kanakeitto
1 litra vettä (lisää tarvittaessa)
1½ - 2 kanaliemikuutiota
paprikajauhetta, sitruunapippuria, suolaa, soijakastiketta, currya, ripsaus savupaprikaa, chicken taco mausteseosta
5 oikein isoa perunaa kuorittuna, lohkottuna ja huuhdeltuna
2 keskikokoista keltasipulia hienonnettuma
400 g (= 2 pientä pss) pakaste herne-maissi-porkkanaseosta
2-3 pulleaa valkosipulin kynttä raastettuna
rasvaa lihojen ja sipulin ruskistamiseen
600 g broilerin/kanan filesuikaleita (minulla maustamatonta)
5cm pätkä purjoa hienonnettuna (oli oikein paksu purjo)
valmiiseen keittoon tuoretta basilikaa ja persiljaa hienonnettuna
Valmistaminen
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää mausteet ja perunalohkot kiehumaan keitä 10 min. Paista tänä aikana broielrisuikaleet ja sipulit pannulla ja lisää ne sitten keittoon yhdessä kasvisten ja purjon kanssa. Anna keiton kypsyä miedolla lämmöllä kypsäksi. Lisää keittoon hienonnettu basilika ja persilja.Tarkista keiton liemen riittävyys ja maku.
Ohjeella tulee noin 2 litraa valmista sakeaa keittoa.
Jos keittoon kaipakkaa vielä kirpakkuutta, voi siihen lisätä vielä sitruunamehua. Minä en tähän laitanut, oli makuja muutenkin tarpeeksi. Jos makuja haluaisi pehmentää, voisi keittoon laittaa silmäksi smetanaa/cremefraichea/paksua jogurttia.
Kommentit