IMG_20230902_140453_edit_101459485196451

Periaatteessahan tässä on samat ainekset mitä kinkkukiusauksessa (kaikki ei toki laita paprikaa), vaan tällä kertaa halusin kypsentää ruoan laakeassa  astiassa, joten nimesin sen paistokseksi. Meillä ei aina kaikissa ruoissa toinen syöjä niin tykkää sinihomejuustosta, joten laitoin sitä vaan puoleen ruokaan. Noh, molemmista oli sinihomejuustoversioinen parempaa. Tosin laitoin sitä hyvin maltillisen määrän.

Kuvan ruoka valmistui alla olevalla ohjeella.

Helppo kinkku-perunapaistos (pakasteperunasuikaleista)

500 g pakaste peruna-sipuliseosta

1 iso keltasipuli + 1 rkl öljyä tai muuta rasvaa

noin 300 g hyvää saunapalvi/savukinkkua hienonnettuna (tällä määrällä tulee reilun lihaisaa paistosta)

1 pienehkö punainen suippopaprika

suolaa (huomioi kinkun suolaisuus ja laitatko sinihomejuustoa?)

paprikajauhetta (laitoin reilun  ½ tl)

mustapippuria (laitoin pippurimyllystä 8 kierrosta)

(75 - 100 g sinihomejuustoa, ei ole välttämätön, minä laitoin vaan puoleen ruokaan)

2 dl juustoraastetta

2 dl ruokakermaa (minulla maustamaton 15%, myös maustetut käy, huomioi tämä silloin mausteiden laitossa)

Kypsän ruoan pinnalle esim. tuoretta persiljaa

Valmistaminen

Hienonna keltasipuli ja kypsennä sitä rasvatilkassa joko paistinpannulla tai mikrossa muutama minuutti (koska haluan pehmeän sipulin maun ruokaan)

Laita peruna-sipuliseos laakeaan uunivuokaan (minulla teeman iso tarjoiluvati).

Levitä sipuliseos, hienonnettu kinkku ja paprika tasaisesti perunoiden päälle. Ripottele mausteet tasaisesti pintaan. Kaada ruokakerma vuokaan. Ripottele juustot vuokaan tasaisesti joka kohtaan. Minä laitoin sinihomejuustoa vain puoleen vuokaan, kun en ollut ihan varma tykkääkö kaikki siitä. Kypsennä paistosta tasalämmöllä (ihan vähän alle?) 200 asteesssa keskitasossa 30-35 min. Varo ettei paistos kuivu/tummu liikaa. Tsekkaa keskeltä, että peruna on pehmeä.

GridArt_20230911_221535391.jpg

Tähänkin ruokaan voi upottaa kaikenlaisia jämiä. Minä raastoin tähän kahden eri juuston kannikat.

IMG_20230902_120122_edit_101812196736108

Kuvassa paistos näyttää tummalta, vaan ei tämä luonnossa ollu ihan näin tumma, eikä missään nimessä ollu kuivaa. Persiljaa vielä ruoan pintaan ja porukat heti syömään. Kaikki syöjät tykkäsivät enemmän tuosta osasta missä oli sinihomejuustoa, joten ensi kerralla rohkenen laittaa sitä koko paistokseen ja määrällisestikkin vähän reilummasti.

IMG_20230902_140421_edit_101537356871942

Tein säilykepunajuuri-omenasalaattia lisäkkeeksi, kun perunalaatikoiden/paistosten kanssa punajuuresta jossakin muodossa tykätään lisäkkeenä.