CIMG6061.jpg

Paholaisenkakku on kuulunut kahvikakkuvalikoimiini jo vuosikymmenien ajan, vaan aikoihin sitä ei ole tullut leivottua. Viime viikolla halusin tehdä jotain simppeliä kahvivieraille, joten tein edellisenä iltana tämän kakun. Ohjeeksi valikoitui tämä ohje ihan vaan kardemumman takia ja toki halusin käyttää jotain muuta ohjetta mitä aikaisemmin. Yleensä käyttämässäni paholaisenkakussa ei sitä mausteena ole. Hieman kyllä epäilin kardemumman passaamista tähän, vaan onneksi olin väärässä. Parasta paholaisenkakkua mitä olen koskaan tehnyt tai saanut. Tästä lähin kardemumma kuuluu ilman muuta mullakin tähän kakkuun.

Tämän ohjeen olen ottanut täältä. Kiitos ohjeesta.

Paholaisenkakku

5 dl vehnäjauhoja

4 dl sokeria

1 dl kaakaojauhetta (tummaa)

1 tl suolaa

1 tl soodaa

1 tl vaniljasokeria

1-2 tl jauhettua kardemummaa (laitoin lähes 2 tl ja maistuu aika reilusti...minusta ei liikaa, vaan joku voisi tykätä vähemmästäkin)

2 isoa kananmunaa

2 1/2 dl kahvikermaa (laitoin maitoa 1½ dl ja vispikermaa 1dl)

125 g voita tai margariinia (sulatettuna ja jäähdytettynä)

Lisäksi tarvitaan mantelilastuja vuoan "jauhottamiseen" noin 40 g

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.... tumma kaakaojauhe kannattaa siivilöidä sekaan. Se kun jää niin heposti klönteiksi. Lisää munat, kahvikerma ja rasvasula ja sekoita taikina varovaisesti tasaiseksi. Elä sekoittele liikaa, sillä taikinaan ei haluta sitkoa.... Taikina on löysää, vaan jauhoja ei kannata lisätä yhtään enempää mitä ohjeen mukainen määrä on.  Kaada löysä kakkutaikina jauhotettuun vuokaan (voit myös voidella vuoan ja ripotella mantelilastuja ympäriinsä) ja paista kakku uunissa noin 160 asteessa noin 1 tunti. Minulla kakku kypsyi hieman vajaassa tunnissa 2 litran vuoassa, joten kakun paistoa kannattaa tarkkailla ja varoa paistamasta turhan kuivaksikaan. Kokeile kakun kypsyys tikulla...ja heti kun ei tikkuun tartu, kakku pois uunista. Anna kakun jäähtyä noin 5 min ja kumoa se sitten varovaisesti ritilälle/lautaselle. Tämänkin kakun maku vaan paranee, jos sitä malttaa säilyttää edes päivän ennen syöntiä.

CIMG6070.jpg

Minä tykkään vähän tällaista omituisen näkösistä kahvikakuista(kin)...vaan jos pinnan mantelilastut häiritsee, eikä kookoshiutaleitakaan halua käyttää, passaa vuoan jauhottamiseen kaikki muutkin jauhot mitä yleensäkkin käytetään... korppujauho, vehnäjauho, ruisjauho tai vuoasta riippuen jauhotusta ei tartte ollenkaan. Minä fanitan tässä kakussa mantelilastujen tai kookoshiutaleiden nimeen.

Tällä ohjeella tehty kakku on herkullisen mehevää ja maukasta kahvikakkua, eikä ollenkaan liian makeaa...