Sisäelinruokia tulee tehtyä hyvin harvoin mutta aina silloin tällöin iskee maksakastikehimo...

1294509.jpg

Maksa-porkkanakastike

400 g pala maudan maksaa -> poista kalvo ja leikkaa kuutioiksi

1 iso sipuli -> hienonna

rasvaa paistamiseen

3 porkkanaa -> kuori ja viipaloi

noin 1 litra vettä

tomaattipyrettä

suolaa, ½lihaliemikuutiota, soijakastiketta, paprikajauhetta, meiramia

vehnäjauhoja suurustamiseen tai ruskeakastike suurusta

½ dl ruokakermaa

Valmistaminen:

- laita vesi ja mausteet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi, lisää porkkanakuutiot ja anna niiden kypsyä noin 10 min.

- ruskista paistinpannulla maksakuutiot ja sipulit ja lisää ne kattilaan kypsymään porkkanaviipaleiden kanssa, kypsennä maksakuutioita 15 - 20 minuuttia , halkaise yksi maksapalanen ja katso että se on haluamasi kypsä

- suurusta kastike vehnäjauho-vesiseoksella tai suurusteella ja kiehauta vielä

-  tarkista maksakastikkeen maku ja halutessasi pehmennä makua tilkalla ruokakermaa

- me söimme maksakastikkeen keitettyjen perunoiden ja valkokaali-puolukkasalaatin kera ja kyllä maistui hyvälle.... ja Dora herkutteli myös maksanpalasilla, kunhan ensin huuhtelin niistä kastikkeen pois