Sisäelinruokia tulee tehtyä hyvin harvoin mutta aina silloin tällöin iskee maksakastikehimo...
Maksa-porkkanakastike
400 g pala maudan maksaa -> poista kalvo ja leikkaa kuutioiksi
1 iso sipuli -> hienonna
rasvaa paistamiseen
3 porkkanaa -> kuori ja viipaloi
noin 1 litra vettä
tomaattipyrettä
suolaa, ½lihaliemikuutiota, soijakastiketta, paprikajauhetta, meiramia
vehnäjauhoja suurustamiseen tai ruskeakastike suurusta
½ dl ruokakermaa
Valmistaminen:
- laita vesi ja mausteet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi, lisää porkkanakuutiot ja anna niiden kypsyä noin 10 min.
- ruskista paistinpannulla maksakuutiot ja sipulit ja lisää ne kattilaan kypsymään porkkanaviipaleiden kanssa, kypsennä maksakuutioita 15 - 20 minuuttia , halkaise yksi maksapalanen ja katso että se on haluamasi kypsä
- suurusta kastike vehnäjauho-vesiseoksella tai suurusteella ja kiehauta vielä
- tarkista maksakastikkeen maku ja halutessasi pehmennä makua tilkalla ruokakermaa
- me söimme maksakastikkeen keitettyjen perunoiden ja valkokaali-puolukkasalaatin kera ja kyllä maistui hyvälle.... ja Dora herkutteli myös maksanpalasilla, kunhan ensin huuhtelin niistä kastikkeen pois
Kommentit