Myllynparas voinen torttutaikina, siitä tein nämäkin nopeat tortut kahveille. Uuni oli kuumennettu muita tekemisiä varten, niin paistoin nämä siellä, vaikka yleensä paistan muutaman tortun airfryerissä.
Nämä on siis ihan normikokoisia torttuja eli leikattu yhdestä levystä 2 torttua.
Vähän kaulitsin/taputtelin torttutaikinalevyä ohuemmaksi (pysyy tortun muoto paremmin, eikä välttämättä tykätä ihan höttöisistä tortuista). Saa olla suorakaiteen mallinen, niin kampaan tulee muotoa enemmän. Mieluinen täyte, ei ihan reunoihin asti. Minä laitoin nyt miehen toiveesta ihan vaan luumutäytettä.
Sitten vaan lumpsauttaa taikinan kaksinkerroin pidemmältä sivulta ja painelee täytteen tyköä kiinni.... tuosta missä näkyy minun kynsien jäljet!! Minä en voitele näissä liitospintoja kananmunaseoksella. Sitten vaan leikataan kampaan sakarat, ei ihan täytteeseen asti...
Ja taivutetaan kampoihin hieman muotoa. Suoristuu kypsyessään. Paisto 200-225 asteisessa uunissa keskitasossa kypsiksi.
Jotkut tykkäävät voidella tortut kananmunaseoksella ennen paistoa. Minä en useinmitentee enää niin, mutta tokihan jos näihin haluaisi laittaa vaikka mantelilastuja/mantelirouhetta koristeeksi, pitäisi voidella.
Näihin ei laitettu meillä edes tomusokeria pintaan, vaan syötiin tuoreena ihan tällaisinaa. Täytettä on kammoissa sen verran paljon, että meille piisaa se makeudeksi.
Kommentit