Munakastike
noin 25 g rasvaa
½ dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
suolaa , jauhettua valkopippuria
5 kpl munia
Valmistaminen:
- laita munat kattilaan ja kaada kylmää vettä päälle ja laske keittämisaika 7 - 8 min siitä kun vesi rupeaa kiehumaan. Laita munat kylmään veteen jäähtymään ja kuori ne ja paloittele ne pienemmiksi paloiksi
- sulata rasva kattilan pohjalla, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi ja lisää kaikki maito kylmänä ja kuumenna kiehuvaksi miedolla lämmöllä koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, että ei palaisi pohjaan
- anna kastikkeen hautua pari minuuttia
- lisää munanpalat ja kuumenna hyvin varovaisesti sekoittaen, jotta keitetty muna ei soseudu kastikkeeseen
- mausta kastike suolalla ja pippurilla
- kastikkeen voi tietenkin valmistaa myös mikroaaltouunissa, jolloin pohjaan palamisen vaaraa ei ole
- tällä ohjeella tehtynä riittää 4:lle syöjälle iso annos ......ja kastikkeesta tulee aika sakeaa, koska itse tykkään että munakastike ei saa olla liian löysää lirukkia....
- hyvää sellaisenaan esim uusien perunoiden kera tai lisäkekastikkeena esim. kalalla
Kommentit