1164662.jpg

1164694.jpg

Munakastike

noin 25 g rasvaa

½ dl vehnäjauhoja

5 dl maitoa

suolaa , jauhettua valkopippuria

5 kpl  munia

Valmistaminen:

- laita munat kattilaan ja kaada kylmää vettä päälle ja laske keittämisaika 7 - 8 min siitä kun vesi rupeaa kiehumaan. Laita munat kylmään veteen jäähtymään ja kuori ne ja paloittele ne pienemmiksi paloiksi

- sulata rasva kattilan pohjalla, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi ja lisää kaikki maito kylmänä ja kuumenna kiehuvaksi miedolla lämmöllä koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, että ei palaisi pohjaan

- anna kastikkeen hautua pari minuuttia

- lisää munanpalat ja kuumenna hyvin varovaisesti sekoittaen, jotta keitetty muna ei soseudu kastikkeeseen

- mausta kastike suolalla ja pippurilla

- kastikkeen voi tietenkin valmistaa myös mikroaaltouunissa, jolloin pohjaan palamisen vaaraa ei ole

- tällä ohjeella tehtynä riittää 4:lle syöjälle iso annos ......ja kastikkeesta tulee aika sakeaa, koska itse tykkään että munakastike ei saa olla liian löysää lirukkia....

- hyvää sellaisenaan esim uusien perunoiden kera tai lisäkekastikkeena esim. kalalla