CIMG2274.jpg

Vaikka olenkin niin onneton lihansyöjä nykyisin, niin tällaista lihapataa saatan minäkin joko possusta tai broilerista tehtynä syödä. Sekaan muutakin kuin lihaa, niin voi valita mitä annokseensa ottaa.

CIMG2259.jpg

Tämä lihapata on samantapaista kuin tämä paprikaporsas, mutta laitoin tähän lihaksi vain possun kassleria, paprikan lisäksi myös porkkanaa ja ihan viime tingassa hurautin sekaan vielä lähes valmiiseen lihapataan mausteliemessä olevia herkkusieniviipaleita (kuvittelin herkkusienien kyllä olleen ihan tavallisia maustamattomia liemeen säilöttyjä, mutta nämä olivat positiivinen yllätys....pitää ostaa toiste ihan tarkoituksellakin) 

CIMG2253.jpg

Possupata kasslerista

noin 900 g porsaan raakaa kassleria paloiteltuna kuutioiksi 

noin 140 g pekonia suikaleina (ei välttämätön, antaa toki hyvää lisämakua, mutta ilmankin tulee hyvää)

1 oikein iso keltasipuli lohkoina (tai 2 pienempää)

suolaa (aluksi 1 tl ja sitten lisäilee oman maun mukaan kypsymisen loppupuolella tarpeen mukaan lisää)

mustapippurirouhetta (aluksi ½ tl)

paprikajauhetta (aluksi ½ rkl)

hunajaa ( aluksi noin 2 rkl, tällä määrällä ei tule kovin makeaa....minä lisäsin lopussa lisää)

aluksi 4 dl vettä (tarvittaessa lisää kypsymisen aikana)

1 oikein iso punainen paprika 

3 isoa kuorittua porkkanaa paksuina lantteina/viipaleina

(1 pieni prk (mauste)liemeen säilöttyjä herkkusieniviipaleita/kokonaisia herkkusieniä valutettuna)

 

Ruskista kuutioitu kassler pannussa tai padassa ja laita uunivuokaan tai jos sinulla on käytössä pata, valmista ruoka siinä alusta lähtien....(.isompi määrä lihaa kannattaa ruskistaa kuumassa 225 asteisessa uunissa välillä sekoitellen.)

Jos laitat ruokaan pekonia, niin kuutioi tai suikaloi se (ei tarvitse tulla kauhean pientä) ja ruskista  pannulla ja siirrä lihojen sekaan uunivuokaan. (isompi määrä -> myös tämä ruskistumaan uuniin lihojen kanssa)

Lisää vesi, mausteet, keltasipulilohkot ja paksuhkot porkkanalantit sekaan. Nestettä sen verran, jotta ihan kaikki ainekset eivät peity.

Hauduta ruokaa 175- 200 asteisessa uunissa 1-1½ tuntia....aluksi kuumempi uuni, jotta kypsyminen alkaa (varsinkin isomman määrän ollessa kyseessä), vaan sitten lämmön voi pienentää 150 asteeseen.... riippuen siitäkin miten hoppu ruoalla on valmistua. Tarvittaessa kansi/folio vuoan päälle.

Lisää ruokaan puhdistetut ja paloitellut paprikat ....näitäkään ei kannata ihan kauhean pieniksi hienontaa ja sekoita ne lihojen sekaan.

Liemen maisteluakin voisi jo tässä vaiheessa tehdä ja ripsauttaa mausteita lisää, jos siltä tuntuu...

Jatka lihapadan kypsentämistä vielä vähintään puolen tunnin ajan noin 175 asteisessa uunissa...mieluummin pidempäänkin ja tarvittaessa lämmön voi alentaa noin 150 asteeseen. Tarvittaessa kansi/folio vuoan päälle.

Mikäli laitat lihapataan herkkusieniviipaleet/kokonaiset säilykeherkkusienet, lisää ne valmiiseen lihapataan ja vain kuumenna seassa.

Tarkista vielä ruoan maku.

 

CIMG2270.jpg

Viime tingassa lisäämäni herkkusieniviipaleet eivät ole ollenkaan välttämättömiä ruoassa, mutta herkkusienifani kun olen, niin tykkäsin niistä tässäkin ruoassa.... ja saahan niillä "jatkettuakin" ruokaa.