IMG_20231122_210738_edit_48038041744485.

Mimmin keittiössä ollaan vietetty hiljaiseloa niin ruokien kuin leivonnaistenkin suhteen koko viime viikko. Nyt oli jo jotain ruvettava tekemään, ettei ihan vieroitusoireita tulis. Ja toki oli kivankin leipoa, kun olotila on sen verran kohentunut.

Jääkaapissa on ollut todella pitkään kahden eri valmistajan vispikermoja tarkoituksena antaa niiden hapantua, vaan eihän nämä nykyajan kermat silleen kunnolla happane. Yllättävän paljon kuitenkin oli Arlan kerma paksuuntunut. Kummankin valmistajan kermat olivat hyvän makuisia, joten päätin hyvödyntää ne kaikki leivonnaisiin. Jo pitkään on tehnyt mieli hannatädin kakkuja. Näitä perinteisiä, mitkä eivät jonkun mielestä maistu millekkään, vaan me tykätään näistä.

Ite tykkään nykysellään enemmän tästä munallisesta hannatätien ohjeesta ja sillä tein nytkin.

Hannatädin kakkujen ohje löytyy täältä.

Ja lisäsin suolaripsauksen antamaan maulle terävyyttä. Nytkin tein tarkoituksella isoja pikkuleipiä ja paistoin vähän tummemman ruskeiksi mitä moni muu. Mulla on tuossa tarjottimella kaksinkertaisesta taikinasta tehdyt pikkuleivät.

IMG_20231122_193848_edit_48138607304395.

Totuttuun tapaan pellillä on jälleen kaksi leivinpapaeria päällekkäin. Ja ihan tällaisina palleroina laitoin uuniin, en siis litistänyt yhtään.

IMG_20231122_192541_edit_48167442401831.

Näitä syödessä tulee ihan lapsuus mieleen. Kylmää maitoa kyytipojaksi. Nam!