Tällaisen banoffeen vein kyläpaikkaan viemisinä. Tällä kertaa tein banoffeen gluteenittomista pipareista (kaupasta Semperin kovia pipareita, mutta maku niissä on yllättävänkin hyvä) ja lisäsin banaanin kaveriksi puolukoita..... muutoin tavallinen banoffee.

Kakku matkasi kyläpaikkaan vuoassaan...tämän kummoisempaa kuvaa ei kakusta olekkaan...

Puolukkainen piparibanoffee ( gluteeniton)

1 pkt ( 150 g) gluteenittomia pipareita ( olis voinu olla hieman enemmänkin...)

n. 40 g sulatettua rasvaa

-> murusta piparit ( jätä muutama koristeeksi) ja sekoita rasva sekaan ja laita murupohja jähmettymään irtopohjavuokaan (paperi pingoitettu pohjalle)

täyte:

1 prk kondensoitua maitoa ( keitä vedessä 3 tuntia, niin että muuttuu toffeemaiseksi/ sakeaksi kinuskiksi ja anna jäähtyä aukaisemattomassa purkissa)

3-4 pientä banaania -> viipaloi ( jätä 1 banaani koristeluun)

2-3 dl vispikermaa -> vaahdota ja mausta halutessasi ( laitoin 3 dl)

n. 2 dl pakastepuolukoita sulatettuna ( osa koristeeksi)

pinnalle: tummaa kaakaojauhetta, piparinpalasia ja puolukoita

Levitä jähmettyneen pohjan päälle kinuski ja levitä banaaniviipaleet sen päälle. Ripottele puolukat. Levitä kermavaahto päällimmäiseksi. Koristele banaaniviipaleilla ja sihtaa päälle tummaa kaakaojauhetta. Minä laitoin vielä koristeeksi piparinpalasia ja puolukoita.

 

Tämän kakun myötä Mimmin keittiö rauhoittuu Joulun viettoon ( ainakin aaton yli ... sitten voikin jo tulla uusia postauksia)

Oikein mukavaa ja makoisaa Joulua kaikille lukijoilleni ja kiitokset kuluneesta vuodesta.

Joulukukkaset ovat vielä kuvaamatta, mutta laitanpas tähän loppuun pari kuvaa yhdestä ihanasta kukkakimpusta, minkä sain salaiseksi jääneeltä henkilöltä marraskuisten synttärien jälkeen.....

...mieleinen kimppu oli ja kestikin kauan...