Raision sivuilla /jauhospussin kyljessä oleva ohje, millä tulee herkullisia pikkuisia kannelllisia piirakoita. Monissa blogeissa näitä on jo tehty ... ainakin näissä Juhlatar, Taikina Taivas ja Helmeilevää ja varmaan monissa muissakin....

Nautimme mansikkkapiiloja ( lisänä kaupasta ostettua vaniljakastiketta) ystävien kanssa päiväkahveilla... hyviä olivat, vaikkeivat  tällä kertaa ihan kauneimmasta päästä olekkaan  

Mystisen hyvät marjapiilot ( mansikkapiilot)

12 kpl

Pohjat:
200 g leivontamargariinia tai voita
1 1/2 dl sokeria
1 muna
4 dl Sunnuntai Täysjyvävehnäjauhoa ( käytin tavallista vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
 

Täyte:
4 dl marjoja esim. mustikoita ja vadelmia ( käytin 6 dl paloiteltuja tuoreita mansikoita)
1/2 - 1 dl sokeria ( laitoin ½ dl + 1 tl vanilliinisokeria)
2 - 3 rkl perunajauhoja ( laitoin 2½ rkl)
Koristeluun: tomusokeria
Lisäksi: muffinipelti tai silikonisia muffinivuokia



Valmistusohje:

1. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääri taikina kelmuun ja laita taikina tunniksi jääkaappiin. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Sekoita osittain sulaneiden marjojen joukkoon sokeri ja perunajauhot.
3. Ota pohjataikinasta 1/3 erilleen kansia varten. Jaa loppuosa 12 palaan. Painele palat muffinipellin voideltujen syvennysten tai silikonivuokien pohjalle ja reunoille. Lusikoi marjatäyte syvennyksiin.
4. Kauli erilleen otettu taikina levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota siitä juomalasilla tai piparimuotilla 12 pyöreää kantta (halkaisija 7 cm). Nosta kannet lastan avulla marjapiilojen päälle.
5. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota jäähtyneet marjapiilot varovasti esim. veitsen avulla. Koristele tomusokerilla.

Huom!

Nykyisin teen yleensä tällaisiin pikkuisiin piirakoihin ensin päällyskannet (ja tällä kertaa tein vielä pienet kuviot piiraiden päälle tällaisella ja tällaisella muotilla) ja vasta sitten lopusta taikinasta pohjat....

Sotkuinen kuva, vaan laitanpas siitäkin huolimatta näkösälle ...tällaisena muffinipellillinen tuli uunista ulos.... kannataa antaa jäähtyä jonkin aikaa ja sitten varovaisesti irrottaa muffinipelleistä marjapiilot ja antaa sitten niiden kunnolla jäähtyä. Toki yks piti heti lämpimänä maistella ja silloin se oli aika hauras käsitellä.... jämäköityyvät jäähtyessään.