Nopeatekoista riisipohjaista pataa...

Paprikainen broileri-riisipata

2½ dl pitkäjyväistä riisiä

n. 8 dl vettä

1 kanaliemikuutio

300 g broilerin filesuikaleita ( maustamaton)

2 sipulia varsineen

200 g pss herne-maissi-porkkanaseosta

chilikastiketta ( 3-4 rkl)

aromat-seosta

suolaa

2 valkosipulin kynttä

mustapippuria myllystä muutama kierros

paprikajauhetta ( n.1½ tl)

paahdettu punainen paprika ( säilyke, 1 iso kpl)

150 g pkt Apetina Snack paprika juustokuutioita

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää kaikki mausteet ja riisit kiehumaan. Paista lihat pannulla ( käytä öljynä juuston marinadia)  hienonnetun sipulin kera. Lisää lihat ja kasvikset puolikypsän riisin sekaan ja kypsennä kypsäksi ( lisää vettä tarvittaessa). Lisää suikaloitu säilykepaprika ja juusto marinaadeineen ( ainakin osa)  ja kuumenna pata vielä nopeasti. Älä enää keittele, ettei juusto lötkisty. Tarkista maku.

Tekovaiheessa tuntui etten oikein tähän pataruokaan makua saanut.... mutta syödessä tuntui makua kuitenkin olevan ihan meidän tarpeiksi