Elämä rupeaa jälleen voittamaan.... tuntuu että lentsu on selätetty, jos nyt ei mitään jälkitauteja tule....
.... päivityksiä on tulossa paljon, kunhan vaan kerkiän laitella. Juhlakuvia on omalla kameralla sattuneesta syystä aika vähän, mutta jospa niitäkin kotiutuisi muilta, ainakin luvattu on....
Tätä suolaista piirakkaa tuli tehtyä jo aikaa sitten.....
Tämä kinkkupiirakkaohje on monien ohjeiden yhdistelmä.... pohjaohje on Valion ohjeita ja olen käyttänyt sitä aikaisemmin esim tässä ja tässä piirakassa. Minä tein tuolla pienennetyllä ohjeella ( eli eka linkki) tuplaannoksen 50 cm leveän uunin pellille. Te, joilla on leveämpi uuni, voitte varmasti tehdä tällä isommalla ohjeella tuplaten sen.
Kinkkupiirakka
( 50 cm leveän uunin pellille)
Pohja;
2 dl maitoa
2 muna
½ tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua rasvaa tai pullo margariinia
Täyte:
350 g savukinkkua pikkukuutioina
1 pieni prk herkkusieniä viipaleina
½ isoa paprikaa kuutioina
4 dl juustoraastetta
1 prk (2 dl) kermaviiliä
3 dl maitoa
5 munaa
mausteeksi suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria ( eipätullut mitattua näitä....)
Valmistaminen:
Sekoita pohjaa varten maito ja muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja rasva ja sekoita tasaiseksi, Älä vaivaa, ettei taikina sitkisty. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.Tee myös reunat taikinasta. Levitä pohjalle kinkku, paprijka, sienet ja juustoraaste. Sekoita kermaviili+maito+munat ja mausteet ja kaada pellille. Tasoita pinta taputtelemalla paistinlastalla, näin juustoraastekin kostuu ja ruskistuu tasaisemmin. Kypsennä piirakka 175 -200 asteisessa uunissa 30-40 min.
Piirakka kypsyy yllättävän nopeasti.... minulla oli uunissa puoli tuntia ja meinas mennä jo liiankin tummaksi
Kommentit