Ystäväni kanssa yhdessä suunniteltiin tehtäväksi tällaisia pieniä mansikkamousseleivoksia erääseen tilaisuuteen. Muutoin minä pääsinkin näiden teossa vähällä ( ystävä teki nämä hyytymään)..... leikkasin vaan hyytyneet levyt leivoksiksi, laitoin ne tarjolle ja koristelin kermavaahdolla, mansikoilla ja edellisenä iltana tekemilläni suklaakoristeilla.

1656812.jpg

Pienissä mansikkamousseleivoksissa on pohjana spritellä kostutettu suklaakäärötorttulevy ( 4 munaa+1½ dl sokeria+1½ dl perunajauhoja+2 rkl kaakaota+1tl leivinjauhettaa)

Täytteenä on mansikkamousse.Moussen ohje löytyy esim. täältä täytekakkuohjeen yhteydestä. Mansikkaiseen makuun käy hyvin myös sitruunan maku, siksi tähänkin täytteeseen voisi käyttää rahkan tilalla/ osaksi joko sitruunanmakuista rahkaa tai Sunnuntai "tuorejuusto" sitruunan makuista..... sitruunan kirpakkuus antaa vähän potkua täytteen maulle. Mansikkamousseohje on tehty kaksinkertaisena/astia = 24 kpl pieniä leivoksia.

Leivokset on tehty hyydyttämällä mousse (yön yli) levynä muovilla vuoratussa matalassa vuoassa kostutetun käärötorttupohjan päällä. Sitten hyytynyt levy laikataan halutun kokoisiksi/mallisiksi leivoksiksi ( meillä 24 kpl/vuoka), nostetaan tarjoiluvadille ja koristellaan halutulla tavalla. Meillä oli koristeena vaan vispikermapursotus, tuoreita mansikoita ja talousuklaasta tehtyjä koristeita.

1653316.jpg

Näissä 48 pienessä mansikkamousseleivoksessa on siis mousseohje tehty nelinkertaisena.