Hyvin yksinkertaisia grillailuja, mutta tuloksena oli meille mieluista ruokaa.
Hyvin simppelit perunanyytit kanssasyöjän toiveesta: keitettyjä perunoita lohkoina, paljon keltasipulia, suolaa, mustapippuria ja voita nokareina. MInä tykkään laittaa sisälle leivinpaperipalasen ja sen päälle ainekset. Foliota kunnolla ympärille ja päädytkin suljetaan kierittämällä niin ettei rasvasula pääse valumaan pois.
Meillä perunanyytit laitettiin parilaosalla ja niitä käännettiin välillä. Tykätään, että perunat ja sipulit saisivat oikein kunnolla ruskistua, vaikka vähän jopa kärvähtääkkin.
Lihojen kypsyyksia katottiin yhdessä. Meillä viipaleet olivat aika paksuja, joten pysyivät ihanan mehukkaina, siltikin meillä kypsennetään possu ihan kypsäksi. Minä halkaisin yhden viipaleen ihan ronskistya ja katottiin siitä yhteistyymin. Pari minuuttia jatkettiin vielä kypsentämistyä.
Lihat = possun ulkofilepätkän (puhdistin ja) leikkasin paksuiksi viipaleiksi ja yhteistuumin sitten maustettiin lihat jo edellisenä päivänä tekeytymään jääkaappiin. Näihin laitettiin vain tilkkanen öljyä, paprikajauhetta, soijakastiketta, suolaa, aromatseosta ja paljon mustapippuria (kun kanssasyöjä oli pippurimyllyn käyttäjä)
Grillauksen jälkeen lihat tekeytyivät vähän aikaa astiassa hyvin peiteltynä. Lihojen maustaminen onnistui kyllä hyvin, vaikka jo vähän toppuuttelinkin kanssasyöjää suolan ja pippurin käytöstä. Onneksi ei uskonut minua.
Tomaateissa on puolitetun tomaatin päälle laitettu ripsaus suolaa, mustapippuria ja murustettua fetajuustoa. Myös auraversiona tehään usein. Meillä on melkeimpä aina jonkin sortin tomaatti kypsymässä grillissä, silloin kun grillaillaan.
Virallinen laadunvalvojakin hääräili koko ajan lähistöllä nuuhkutellen lihan tuoksuja. Ei ole ollenkaan tyypillistä Davea.
Tuo kaasugrilli ostettiin viime kesäksi, vaan kauhean montaa kertaa sitä ei ehitty käyttää. Silloin kun halutaan grillailutunnelmaa ja ihanaa savun tuoksua, viritellään meillä briketeillä/hiilillä palloweber.
Makkaraa grillataan hirmuisen harvoin,vaan tämän kesän ekalla grillauskerralla sitä syötiin. Minä kyllä tykkään enemmän maissista, vaan just ja just 1 makkara menee mullakin. Meillä makkarat olivat ihan vaan naturel kabanossia.
Nyt minulla onkin sitten kesän makkarakiintiö täynnä ja voidaan keskittyä lihan, kalan ja kasvisten grillailuihin. Meidän työnjako on se, että minä valmistelen ja päätän ja kanssasyöjä huolehtii grillaamisen. Joskus varmistelee kypsyyksiä, vaan kyllä hää on vuosien myötä kehittynyt hurjasti grillailuasioissa.
Kommentit