Ruokalajin nimi: Jonkin sortin pasta bolognese tai sitten vaan ihan kotoisasti jauheliha-porkkanakastike....pekonia en tähän halunnut laittaa, eikä viinipullojakaan tähän tyhjennelty.....
Pasta bolognese (jauheliha-porkkanakastike)
(n. 5 annosta)
1 | iso sipuli |
2 -3 | valkosipulinkynttä |
3 isoa | porkkanaa karkeana raasteena |
400 g | naudan jauhelihaa |
370 g prk | tomaattimurskaa |
3 - 4 dl | vettä ( osa voisi olla punaviiniä) |
ruskeaa kastikesuurusta (Maizena) | |
suolaa | |
mustapippuria rouheena | |
oreganoa |
Ruskista jauheliha kuumalla paistinpannulla ja siirrä kattilaan. Freesaa pannulla sipulit ja porkkanaraaste ja laita nekin kattilaan. Lisää kattilaan kaikki muut ainekset ja hauduttele kastiketta vähintän ½ tuntia miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Tarkista maku ja sakeus. Suurusta kastiketta halutessasi suurusteella.Tarjoa keitetyn pastan kanssa.
Miehet söivät kastiketta tuoretagliatellen kanssa.... en kyllä enää koskaan osta tuota merkkiä. Vaikka kuinka keitin sen varovaisesti ja keittoaika oli ohjeen mukainen, oli tagliatelle rakenteeltaan järkkyä! Onneksi syöjäni eivät ole nipoja!
Kommentit