IMG_20210420_100936.jpg

Koska tykkäsimme hurjan paljon rouheat siemenet jauhoseoksella tehtävistä sämpylöistä, oli odotukset kovinkin korkealla tämän kaura&karpalo (Fazer leipurit) jauhoseoksen kohdalla. Onhan tässä seassa kuivattuja karpaloita, joita fanitan nykyisin paljonkin.

Somessa on tästäkin jauhoseoksesta ollut sekä positiivisia, että negatiivisia kirjoituksia.

Tästäkin jauhoseoksesta päätin tehdä sämpylöitä, enkä leipäää/pataleipää.

Mulle kävi samoin kuin rouheat siemenet jauhoseoksen kohdallakin, että taikinani tarvitsi nestettä paljon enemmän mitä ohje käski laittamaan. Laitoin koko pakkauksen jauhoseosta ja siihen 5 dl nestettä (osan maitoa ja osan vettä) ja hiivaksi laitoin tuorehiivaa ohjeessa olevan määrän. Suolaa en lisännyt. Taikinan kohotin lämpimässä vesiuhauteessa peitettynä liinalla ja muovilla. Taikina kohosi nopeasti.

IMG_20210420_083509.jpg

Vehnäjauhoja käytin ripsauksen taikinapötkylän muotoiluun.  Ja sämpylät tein taas tällä helpolla tavalla.

Leikkasin taikinapötkylän 13 palaan -> kahdelle pellille. Hyvä kohotus lämpimässä paikassa peitettynä ja paisto 225 asteisessa uunissa kypsiksi.

IMG_20210420_100746.jpg

Ihanan pehmoisia sämpylöitä tuli ja karpaloitakin oli aika reilusti. Jotkut käyttäjät mainitsivat kommenteissaan, että karpaloita oli kovin vähän. Minullakin oli jemmattuna erikseen ostettuja kuivattuja karpaloita, mutta taikinan alustusvaiheessa tuntui pieniä möklyköitä olevan sen verran runsaasti, etten laittanut karpaloita lisää.

Maku? Toisin kuin rouheat siemenet sämpylöissä, olisin näihin kaivannut ehdottomasti suolaa lisää. Varmaan johtuu siitä, että laitoin enemmän nestettä taikinaan? Vaan niin laitoin rouheat siemenet sämpylöissäkin samassa suhteessa ja niiden maku oli meistä ehdottomasti parempi.

Kumpiakin jauhoseoksia varmasti ostan uudemmankin kerran ja teen niistä lisätyllä nestemäärällä sämpylöitä. Meillä tykätään pehmoisista kupsakoista sämpylöistä, eikä kuivista "kapukoista".