Kuivatuista hedelmistä tulee harvemmin keiteltyä kiisseleitä, mitä nyt joulun aikana "sekametelisoppaa" tai luumukiisseliä. Nyt kuitenkin oli kaappiin kertynyt kuivattuja aprikooseja, mitkä päätyivät kiisseliksi.

CIMG6480-normal.jpg

Mikäli kiisselin teko olisi ollut harkittu, olisin laittanut kuivatut aprikoosit likoamaan veteen, vaan nyt mentiin ihan näin...

Aprikoosikiisseli (kuivatuista aprikooseista)

1 litra vettä

200 g pss kuivattuja pehmeitä aprikooseja

sokeria maun mukaan

ripsaus suolaa

(sitruunamehua)

4-5 rkl perunajauhoja + n.1 dl kylmää vettä

Laita kattilaan vesi, aprikoosit (näitä voisi halutessaan saksilla leikata pinemmiksi), suola ja sokeri ja keitä niin kauan aikaa että aprikoosit rupeavat soseutumaan. Minä vatkailen tällaisia reilusti pallovatkaimella keittämisen aikana. Kun aprikoosit alkavat soseutua ota kattila pois liedeltä ja anna sen jäähtyä hieman....(tai laita vasta nyt osa vettä kylmänä, niin seos jäähtyy).... suurusta ei kannata koskaan laittaa ihan kiehuvan kuumaan. Kun seos on hieman jäähtynyt, kaada vesi-perunajauhosuurus kattilaan ohuena nauhana koko ajan rauhallisesti sekoitellen. Siirrä kattila nyt takaisin levylle ja kuumenna seos kiehuvaksi edelleenkin sekoitellen... anna kiisselin kiehahtaa ihan kunnolla, jotta perunajauhot kirkastuvat. tarkista kiisselin sakeus ja maku ( minä lisäsin vähän sitruunamehua antamaan lisäkirpakkuutta). Kaada kiisseli laakeaan astiaan jäähtymään. Ripottele sokeria kiisselin pinnalle estämään sen  kuorettumista.