CIMG3096.jpg

Puolinyytti, kolmio, kukka...marmeladi päällä ja alla. Kun marmeladin/täytteen laittaa taitosten päälle, pysyy torttu/pulla varmasti kiinni, mutta itse tykkään ehdottomasti enemmän noista malleista missä täyte tulee sisään ja vasta sitten ummistetaan. Tykkään että marmeladinkin alata tortun on oltava ehdottomasti kypsä/rapsakka. Mikään ei ole niin karmeaa kun taikinainen torttu...

 

CIMG3061.jpg

Oikealla olevaa ruutumallia tulee usein miten tehtyä wienertaikinasta. helppo malli ja pysyy muodossaan paitonkin aikana hyvin, kun vaan tekee riittävän pitkät leikkaukset ja vetäisee ristikkäin menevt ovat riittävän pitkälle....ei riitä, että ne vain nostetaan hieman päällekkäin keskelle...

CIMG3066.jpg

kukka, kolmio, nyytti, puolinyytti...

CIMG3094.jpg

Kumpainenkin malli on kaunis. Tähänhän on olemassa valmis muottikin, vaan minun muottini on työkalupakissa ja se taasen jäi lomien ajaksi työpaikalle. Onnistuu hieman kohmeisesta taikinalevystä leikata terävällä pienellä veitsellä ihan hyvin...tosin hidasta touhua se on. Moni muu malli on paljon nopeampi tekoinen.

CIMG3092.jpg

Puolinyytti ja kolmio. Puolinyyttiä tulee tehtyä myös pullataikinasta ja wienertaikinasta. Siinäkin mallissa marmeladin voi laittaa taitetun päälle.

CIMG3089.jpg

Enkelin mallista torttua on tullut tehtyä jo useampana vuonna...kaunis ja helppo malli sekin.

Kokeiltuani snautseritortun tekoa, oli minun todettava, ettei tuo malli vaan passaa hyppysiini...oikeassa alakulmassa siis pitäisi olla snautseritorttu. Muutoinkin tällä kertaa myllyn paras torttutaikina nousi todella valtavaksi. Yllättävän isoja eroja on ollut saman merkkisessa valmistaikinoissa.

CIMG3106.jpg

Vasemmalla olevat nyytit, kun marmeladi on päälläpäin, eivät pysyneet kauniisti kiinni, van eipä tuo haittaa... eivät ehtineet edes jäähtyä leivinritilällä, kun ne jo syötiin.

CIMG3099.jpg

CIMG3112.jpg