Monissa blogeissa on vilahdellut erilaisia tortillavuoka/tortillapaistos/tortillalasagneohjeita. Minä otin ohjenuorakseni Hyvän tuulen keittiön ohjeen ja herkkua sillä tulikin. Jauhelihaversiona olen nyt muutaman kerran tätä tehnyt....ensi kerrallasitten  jollakin muulla täytteellä.

Hyvä ja nopeatekoinen ruoka. Jauhelihan voi jokainen maustaa oman mielensä mukaiseksi käyttäen omia lempparimausteita.

Nopea jauheliha-tortillavuoka

3-4 pehmeää tortillalettua ( käytin niitä isompia)
400 g jauhelihaa
1 tlk tomaattimurskaa
n. 1 rkl taco- tai grillimaustetta ( käytin taco-mausteseosta ja pippuria + paprikajauhetta ja suolaa vielä lisäksi))
2,5 dl ruokakermaa ( käytin maustamatonta....vaan maustetut olisivat varmaan vielä parempia....toki hintaakin niillä on enemmän)
150-200g juustoraastetta

 
Ruskista jauheliha ja mausta se ihan reilun makuiseksi. Lisää tomaattimurska ja kerma, anna porista miedolla lämmöllä liedellä viitisen minuuttia. Kaada pyöreään vuokaan pohjalle 1/3 tai 1/4 kastikkeesta, riippuen ihan vuoan koosta ja lettujen määrästä. Kastikkeen päälle tortillalettu ja juustoraasteesta osa. Sitten taas kastiketta, tortillalettu ja juustoraastetta jne. Lopuksi päälimmäiseksi tulee tortillaletun päälle vielä vähän kastiketta ja juustoraastetta. Katso, että päälimmäinen lettu peittyy sen verran täytteillä ( ruokaa voi vaikka hieman painella lastalla), ettei se pala herkästi uunissa. Paista 200 asteessa 15- 20minuuttia ja anna vetäytyä peitettynä noin viisi  uunista pois ottamisen jälkeen.... ruoka jämäköityy.
 
 
Muita vastaavia ohjeita löytyy esim.  tortillalasagne  ( Valio) ja Yhteishyvän tortillapaistoksen  ohje löytyy täältä.