IMG_20240901_191331_edit_305706789386557

Tehdessäni sähkökäyttöisellä pastakoneella karjalanpiirakoita, jäi ruistaikinaa hieman yli (koska riisipuuroa tulikin syötyä sellaisenaan enemmän mitä kuvittelin), niin tein perunamuusin lopusta (lisäsin raakan kananmunan ja vähän suolaa) perunapiirakoita tuoreena syötäväksi. Onneksi ystäväperhe auttoi tässäkin asiassa.

IMG_20240901_182352_edit_305890644058727

Äidin oppien mukaan on meillä edelleenkin perunapiirakan muoto pyöreä. Nämä kuoret ajelin piirakkapulikalla, kun tuli vaan 2 pellillistä.

Minulla on useinkin paakstimessa piirakkataikinaa, niin tulee tehtyä muusin lopusta ihan muutamia perunapiirakoita nopsaan.

IMG_20240901_184728_edit_305794786967044

Jossain näin vinkin kuvioida haarukalla (tai raapalla tekisin isompiin määriin) perunamuusin pinta ennen rypytystä. Muutamaan kokeilin sitä, mutta en minä tuolle tavalle lämmennyt.

300 astetta ja kiertoilam päällä paistoin nämäkin uunin alaosassa...

IMG_20240901_191227_edit_305744613380189

Paiston jälkeen voitelin perunapiirakat ihan pelkällä sulatetulla voilla molemmin puolin.  Hetken aikaa olivat piirakat paperin ja liinan alla tekeentymässä ja sitten vaan ruvettiin herkuttelemaan. Lasi kylmää maitoa ja lämmin perunapiirakkaq, a-vot!