Taas oli se aika vuodesta, että sain kunnian tehdä ystäväperheen tyttären prinsessalle mansikka-banaani-kermatäytekakun. Makuna sama mitä monena edellisenä vuotenakin, ksoka syöjät siitä tykkäävät. Samoin kakun päälykset sovittiin synttärisankarin/synttärisankarin äidin kanssa. Viimeisessä kuvassa kakku keskelle tulleen koristeen kanssa.
Kakkupohja on 8 isosta munasta tehty 0,7 ohjeella, mutta laitoin tähän ihan vähän jauhoja enemmän. Osa jauhoista on perunajauhoja. Paistettu vanhassa 4 litran alumiinivuoassa ja näiden vuokien muoto on mikä on. Eli vuokahan kapenee hieman reunoistaan, kun taas nykyajan PME -vuoissa reuna on ihan tasainen. Minä en omista tällä hetkellä yhtään PME kakkuvuokaa, enkä taida kyllä hankkiakkaan. Vähän kakun muotoa voi hämätä laatikkomaisemmaksi laittamalla kuorrutusta hieman enemmän täytetyn kakun yläreunaan.
Kakun täytteenä on paljon hyvin valutettuja paloiteltuja pakastemansikoita. Mansikoiden sekaan liatan mansikkamarmeladia antamaan makeutta, en yhtään tavallista sokeria. Banaanin laitan paloiteltuna mansikkatäytteeseen, eikä se siellä tummu. Kerma on vispikermaa, minkä makeutan miedosti tavallisella/vaniljasokerilla. Kakku on kostutettu kaupan sitruunajuomalla. akikissa kolmessa välissä on samanlainen täyte.
Täyttövaiheessa laitan pursotuksenreunalle, niin ei marjatäytteen värit puske läpi kuorrutuksesta.
Täytin kakun perjantaina ja peittelin sen muovipussihupulla kylmään. Samalla laitoin sovituista karkeista kermavaahdon päälle kokeiluun, kuinka paljon värjäävät/pehmeneevät yön aikana. Tuo kolmion mallinen suklainen oli toki tiedossa, ettei muutu miksikään noin päin laitettuna, että nomparellit ota kiinni kermaan. Kerma kuorrutuksena, koska syöjät toivoivat sitä.
Yllättävän vähän päästivät väriä vaahtokarkit, eivätkä juurikaan pehmenneet seuraavaan aamupäivään mennessä. Joten minä laiotin koristeet keskiosaan tulevaa koristetta lukuunottamatta paikoilleen. Varasuunnitelma oli, että tyttären äiti laittaa koristeet paikoilleen. Kakku matkasi hieman pidemmälle ison kylmäalustan päälle pakattuna isoon säilytyslaatikkoon. Ei ollut kuski taaskaan hurjastellut, koska kakku meni ehyenä perille asti.
Reunoille ei haluttu nyt mitään kermapursotuksia, joten kuvioin sitä vaan pullasiveltimellä.
Hyvin oli kakku maistunut syöjille.
Kommentit