IMG_20210622_130427.jpg

Meillä syödään usein keittoruokia. Yksi tykätyimmistä on jauhelihakeitto kirkasliemisenä. Joskus olen tehnyt juustoliemeen, vaan miesväkeni syö mieluummin ei juustoista versiota. Jauhelihat olen ruvennut ruskistamaan pannulla todella ruskeaksi, niin antaa väriäkin liemeen paahtuneen maun lisäksi. Kasviksia  ja mausteita vaihdellen, saa ihan peruskeitostakin aina eri makuista.

Kuvan mukainen keitto valmistui seuraavilla ainemäärillä

Jauhelihakeitto

aluksi 1 litra vettä + 1 lihafondi (tai kuutio)

mausteita; soijakastiketta, paprikajauhetta, mustapippuria, suolaa

6 oikein isoa perunaa kuorittuna + pieniksi kuutioituna + huuhdottuina

400 g tuoreita tai pakstekasviksia/juureksia. (minulla tässä ihan vaan sekavihanneksia)

400 g naudan jauhelihaa (minulla 10%)

1 oikein iso sipuli hienonnettuna

Laita vesi kattilaan, lisää kaikkia mausteita ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää perunakuutiot ja kypsennä 5-10 min ja lisää vasta sitten pakastekasvikset sekaan kiehumaan. (jos käytätä tuoreita juureksia, laita ne ensin liemeen kiehumaan vähäksi aikaa ja vasta sitten perunakuutiot sekaan.)

Ruskista jauheliha oikein kuumalla pannulla kunnolla ruskeaksi (ei tarvita rasvaa). Laita sipulit ruskistuneen jauhelihan sekaan freesaantumaan pariksi minuutiksi.

Lisää lihaseos keiton sekaan ja jatka kypsentämistä kunnes keitto on kypsää.

Tarkista keiton liemen riittävyys.

Lisää keittoon reilusti tuoretta persiljaa ja sipulin vihreitä varsia ohuiksi leikattuna (minä leikkaan saksilla)

Tarkista keiton maku.

IMG_20210622_122544.jpg

Valmista oikein lihaisaa keittoa tulee reilu 2 litraa. Meillä tästä määrästä syö 4-5 aikuista, riippuen miten nälkäisiä miehet ovat.