Uusimmassa Maku-lehdessä oli perunapitsan ohje... tässä siitä yksi muunnos.
Perunapitsa
(pellillinen)
Pohja:
25 g hiiva
2 dl vettä
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
½ dl ruokaöljyä
Täyte:
6 keitettyä perunaa
1-2 valkosipulin kynttä
1 punasipuli
150 g salaattijuustoa/fetaa ( alkuperäisessä ohjeessa vuohenjuustoa)
rosmariinia ( tuoretta tai kuivattua)
1 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa?
2-3 dl juustoraastetta ( alkuperäisessä ohjeessa vain 1 dl)
1-2 rkl kaprismarjoja ( näitä ei ollut alkuperäisessä ohjeessa)
Valmistaminen
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.Lisää suola ja alusta jauhot nesteeseen. Lisää öljy taikinaan. Kauli taikina pellin kokoiseksi. Anna kohota lämpimässä liinalla peitettynä valmistelujen ajan.
Kuori ja viipaloi perunat, valkosipuli ja punasipuli. Valuta salaattijuusto. ( Viipaloi vuohenjuusto).
Levitä kohonneen pohjan päälle täytteet + mausteet. Ripottele päälle juustoraaste. Paista pitsa 225 asteisessa uunissa n. 15 min. Tarjoa salaatin kera.
Kommentit