Karjalanpaistista tehdyt liharuoat jatkuvat....
Karjalanpaistilihaa oli vain ½ kg pakkaus, vaan siitä tuli meille oikein hyvin 2 eri lihapataversiota syötäväksi.
Lihapata karjalanpaistilihoista: 500 g pkt karjalanpaistilihoja + rasvaa ruskistamiseen + 2 keltasipulia lohkoina + vettä + lihafondia/lihaliemikuutio + soijakastiketta noin 1 tl + suolaa ja paprikajauhetta kumpaakin noin ½ tl, mustapippuria myllystä, 3 kuorittua porkkanaa paksuina lantteina.
Ruskista lihat paistinpannulla ja siirrä uunivuyokaan. Lisää kaikkia mausteita + sipulit + porkkanalantit ja vettä sen verran, että lihat peittyvät. Hauduta 150 -175 asteisessa uunissa noin 3 tuntia. (Kansi/folio vuoan päällä?) Tarkista välillä nesteen riittävyys. Jos syöt lihapadan tällaisenaan, tarkista lihojen kypsyys ja ruoan maku.
Minä jatkoin tekemistä näin:
Kolmen tunnin haudutuksen jälkeen jaoin paistin kahteen kulhoon. Toiseen osaan laitoin säilykepunajuuria lohkoina (olivat pieni-, laitoin 6 kpl) ja tarkistin makua ja nesteen riittävyyttä. Toiseen osaan en lisännyt mitään.
Kumpainenkin ruoka jatkoi vielä noin tunnin verran uunissa hautumista.
Porkkanaisen karjalanpaistilihapadan kanssasyöjä söi ihan vaan perunoiden ja lisäkesalaatin kanssa lounasruokana.
Tätä punajuurellista lihapataa söin minäkin. Hyvin maistui meille kumpaisellekin perunamuusin ja salaatin kera.
Kommentit