Seeprakakkua on joissakin blogeissa vuosien varrella näkynyt, vaan minulta se on jäänyt aikaisemmin tekemättä.

CIMG7411-normal.jpg

Minä otin ohjeen Piparinmuruja-blogista.

Kakkuun kuului kuorrutuskin, vaan sitä en tällä kertaa tehnyt, koska söimme kakun ihan kotikakkuna omalla porukalla ja arvelin kakun makeuden riittävän meille ihan sellaisenaan.

 

Seeprakakku

(2 litran tasapohjainen kakkuvuoka)

4 munaa
2½ dl sokeria
2½ dl maitoa
2½ dl öljyä (tämän tilalle kokeilen ensi kerralla sulatettua voita TAI kannattaa laittaa ripsaus suolaa, jos käyttää öljyä)
4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaota
 

TÄTÄ KUORRUTETTA EN TEHNYT:
Kuorrute:
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
25 g sulatettua voita
3 rkl vahvaa kahvijuomaa

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon maito ja öljy. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää ne taikinan joukkoon. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen taikinaosaan kaakaojauhe siivilän läpi hyvin sekoittaen, ettei jää paakkuja.

Voitele ja jauhota 24 cm:n irtopohjavuoka.... minä käytin 2 litran tavallista vuokaa. Laita keskelle vuokaa 3 rkl vaaleaa kakkutaikinaa. Seuraavaksi lisää sen päälle 3 rkl tummaa kakkutaikinaa. Jatka näin vuorotellen, kunnes taikinat loppuvat. Taikina leviää itsestään kohti vuoan reunoja ja näytää lopuksi sisäkkäisiltä ympyröiltä, kuten tikkataulussa.

Paista 160-175 asteessa(riippuen vuoan materiaalista) 50 -60 min. Kokeile kakun keskeltä tikulla että kakku on varmasti kypsää. Kuiva tikku = kypsä kakku. Anna kakun jäähtyä hetkinen ja kumoa se sitten varovaisesti.

(Valmista kuorrute. Sekoita kuivat aineet ja lisää sulatettu rasva sekä kahvi. Levitä jäähtyneen kakun päälle.)

 

CIMG7386-normal.jpg

Muutama kerros laitettuna....

CIMG7387-normal.jpg

.... ja tässä kakku uuniin menossa....

CIMG7406-normal.jpg

Mimmin mietteitä kakusta

Nopeatekoinen kakku ja kiva tekotapa...tulee kauniit kuviot kakkuun.

Maku.... ensi kerralla kokeilen öljyn tilalle voita ihan maun takia....tai ainakin jos käyttäisin öljyä, laittaisin esim. ½ tl suolaa terästämään kakun muita makuja.

Kakun rakenne on ihanan pehmoinen.... taikinat ovat löysiä, vaan ei kannata suman mutikassa mennä laittamaan jauhoja lisää, silloin eivät raidat niin selvästi muodostu. Kakku kyllä kypsyy hyväksi tuolla jauhomäärällä.

Meille mieleinen kakku, mitä ihan varmasti tehdään usein.