Seistä tehtyjen kalapyöryköiden kanssa söimme perunasosetta ja kylmää hernekastiketta. Kalapyöryköihin passaa tietenkin muukin kala.... mutta meillä tykätään ihan seistäkin, vaikkeivat kaikki sitä edes kalaksi tunnustakaan

Kalapyörykät

400 g pakasteseitä sulatettuna

1 dl kermaviiliä

½ dl korppujauhoja

1 muna

vajaa 1 tl suolaa

½ tl aromat-seosta

2 rkl ruohosipulisilppua

1-2 rkl hienonnettua tilliä

valkopippuria (jauhettua 1 maustemitta)

sitruunamehua (n. 1 tl)

( 2 tl perunajauhoja....laitoin varalta, kun seos tuntui niin löysältä)

pannulla paistamiseen öljyä +voita/margariinia

Turvota korppujauhot nesteessä. Jauha kala ( minä hienonsin sauvasekoittimella ) Yhdistaä kaikki seokseen tulevat aineet sekaisin. Kypsennä pieni nokare  murekemassaa ja tarkista maku mieleiseksesi. Muotoile märin käsin pyöryköiksi ja paista kypsiksi rasvassa paistinpannulla (tai uunissa). Paistamisen kanssa ei kannata hötkyillä, vaan antaa pyöryköiden kypsyä ihan rauhassa keskikuumalla lämmöllä...pysyvät kasassa ihan hyvin.

Ohjeella tulee 14 kpl ihan hyvän kokoisia pyöryköitä siis  3-4 syöjälle.

 

Paistinpannu on aika täynnä...vaan halusin kaikki kerralla kypsymään ja ihan hyvin onnistui näinkin...

Kylmänä kastikkeena/lisäkkeenä on pakasteherneistä tehty soosi.

Näillä suhteilla tein kastikkeen 3:lle: 1½ dl sulatettuja pakasteherneitä soseutettuna ja sekaan laitetaan n. ½ dl kermaviiliä ja maustetaan seos suolalla, mustapippurilla ja sitruunanmehulla.

Kaikki suostuivat maistamaan kastiketta ja söivät kiltisti annoksensa