Silloin tällöin teen poronkäristyslihasta lihakeittoa... yleensä kirkasliemistä mutta tänään laitoin osaan keittoa lisäksi maustettua tuorejuustoa... poronkäristysliha on näkyisää lihaa keitossa... keittelee aika ison kattilallisen tuosta yhdestä pienestä 240 g lihapaketista.... jos sitten ei tykkää kauhean lihaisasta keitosta

1136851.jpg

Poronkäristyskeitto; vettä liemeksi, 1 kpl lihaliemikuutio, suolaa, aromisuolaa, paprikajauhetta, soijakastiketta, laakerinlehtiä 2 kpl, maustepippuria, 240 g pkt poronkäristyslihoja  + vähän rasvaa ruskistamiseen, 7 isoa perunaa kuorittuna ja suikaloituna, 250 g pss pakastejuuressuikaleita, pakastesipulia noin 2 dl tai yksi tuore sipuli, 2 kpl maustekurkkuja suikaleiksi leikattuna, paprikasuikaleita, lisäksi laitoin valmiiseen keittoon kuivattua ruohosipulia kun ei minulla ollut persiljaa(maustettua tuorejuustoa / sulatejuustoa oman mielen mukaan)

Valmistaminen:

- kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää siihen sipulit ja mausteet

- ruskista poronkäristyslihat paistinpannulla rasvassa ja lisää nesteeseen

huom! tutki pakkauksesta millaista poronkäristysliha on... minä ostin sellaisen paketin minkä todettiin kypsyvän 15 minuuttiin... joten jos tarpeen niin anna lihan hautua maustetussa liemessä ennen perunoiden ja kasvisten laittoa

- lisää nesteeseen perunasuikaleet ja anna kypsyä hetken ja lisää sitten pakastejuuressuikaleet

- kypsennä kypsäksi ja tarkista liemen määrä

- lisää maustekurkkusuikaleet ja paprikasuikaleet ja kuumenna kiehuvaksi, tarkista maku

- syö sellaisenaan TAI lisää vielä maustettua / maustamatonta tuorejuustoa / sulatejuustoa ( minä laitoin tietenkin kreikkalaista valkosipulituorejuustoa, koska se on lempijuustoni tällä hetkellä ) ja kuumenna keitto vielä

1136853.jpg

Kumpikin versio poronkäristyskeitosta oli hyvää.... itse tykkäsin ehken kuitenkin enemmän tästä juustoversiosta... tätä teen kyllä toistekkin!