original_f5d0c65d-8b1b-4ebc-ac35-ed178a7

Kinuskinen persikka (tai muu hedelmä) rahka maistui oikeinkin herkulle, kun ei olla pitkiin aikoihin muuta makeahkoa syöty kuin kiisselit/sopat aamupuuron kanssa. Kinuskikastikkeesta tulee rahkaan makeus ja lisämaku. Säilykepersikoiden tilalla voiso titenkin käyttää muitakin hedelmiä/hedelmäyhdistelmiä.

Kinuskinen persikkarahka

2 dl vatkautuvaa kermaa (minulla vispiä)

250 g rahkaa (minulla maustamatonta)

1 pieni prk säilykepersikoita (eli 5-6 puoliskoa)

pieni loraus sitruunamehua antamaan terävyyttä maulle

kinuskikastiketta oman maun mukaan (minä laitoin kaikkiaan vähän vajaan 1 dl kaupan valmiskastiketta)

Valmistaminen

Valuta säilykepersikat ja kuutioi pieniksi kuutioiksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi

Yhdistä kaikki ainekset nostellen sekaisin. Jätä muutamia persikanpalasia ja kinuskikastikeloraus koristeeksi. Maistele makeus mieleiseksi.

Annostele persikkarahka ja koristele. Minä laitoin vielä pussukasta loput paahdetut mantelilastutkin annoksiin.

IMG_20211128_144632.jpg

Ootkos tehnyt koskaan pelkästään kinuskirahkaa?

2 dl vatkautuvaa kermaa -> kovahko vaahto + 250 g rahkaa + 1½ - 2 dl kinuskikastiketta -> kaikki sekaisin. Koristeluun voi käyttää esim marjoja (viimeksi laitoin punaherukoita ja puolukoita), hedelmänpalasia tai ollaan syöty ihan sellaisenaankin. Ei ole ollenkaan niin äklön makeaa mitä vois kuvitella.